ΛΑΣ: Αυξημένο το κόστος θέρμανσης των σχολικών μονάδων

Το θέμα του αυξημένου κόστους θέρμανσης των σχολικών μονάδων με αποτέλεσμα να μην θερμαίνονται ικανοποιητικά, θίγει με ερώτησή της στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ρωτά δε τη δημοτική αρχή, πως σκέπτεται να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος θέρμανσης, χωρίς να υποβαθμιστούν περισσότερο οι υπόλοιπες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι “η ακρίβεια πλήττει και τις σχολικές μονάδες του δήμου, που βλέπουν τις ήδη περικομμένες επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών να εξανεμίζονται στους φουσκωμένους λογαριασμούς κυρίως της θέρμανσης. Πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, βάσει της  υπ. Αριθμ. 85940-22/11/2021 απόφασης του Υπουργείου  Εσωτερικών, περί συμπληρωματικής κατανομής πόρων από τους ΚΑΠ έτους 2021 για τη κάλυψη λειτουργικών δαπανών θέρμανσης των σχολείων, ψήφισε την κατανομή ποσού 105.000 €, που αναλογεί  για τον Δήμο Βόλου. Το ποσό αυτό κατανέμεται ως εξής:

  • Σε 144 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με 977 αίθουσες, περίπου 60.000 €.
  • Σε 44 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με 213 αίθουσες, περίπου 45.000 €.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες η συμπληρωματική κατανομή των παραπάνω ποσών, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το αυξημένο κόστος θέρμανσης, που θα είναι εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ευρώ μεγαλύτερο, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε σχολικής μονάδας. Με βάση τις περσινές καταναλώσεις η συμπληρωματική κατανομή αντιστοιχεί σε επιπλέον κόστος περίπου 25%, όταν οι ανατιμήσεις ξεπερνούν το 100%”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος