Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου: Κίνδυνος πυρκαγιάς στο δάσος της Μακρινίτσας από υπολείμματα δράσης υλοτόμων

«Απειλή για το δασικό οικοσύστημα της Μακρινίτσας αποτελούν τα σκουπίδια που αφήνονται στο δάσος μετά από τις εργασίες υλοτόμησης», όπως επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη καταλογίζει ευθύνες στον εργολάβο που ανέλαβε το έργο της υλοτόμησης αλλά και τη δημοτική αρχή Βόλου που -όπως υποστηρίζει- «δεν ασκεί έλεγχο για το τι συμβαίνει τόσο με την ποσότητα των υλοτομούμενων δένδρων όσο και με τα διάφορα υλικά που αφέθηκαν πίσω».

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Μακρινίτσας και περιπατητές οι εικόνες είναι αποκρουστικές. Εγκυμονούν κινδύνους για την πυροπροστασία του δάσους της Μακρινίτσας, από τα διάσπαρτα εύφλεκτα υλικά και γενικότερα για το δασικό οικοσύστημα. Επίσης πολλά είναι τα ερωτήματα, από κατοίκους της περιοχής για τις ποσότητες της ξυλείας, που εργολάβος αποσπά από το δάσος της Μακρινίτσας από την εκμετάλλευση των δασικών συστάδων και για το αν υπάρχουν οι σχετικοί έλεγχοι».

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα ερείπια του καταυλισμού των υλοτόμων, φτιαγμένα από ξύλα και νάϋλον, και τα διάσπαρτα σκουπίδια από πλαστικό, δεν αμαυρώνουν μόνο την εικόνα του δάσους, αλλά αποτελούν τεράστιο κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Μάλιστα, έξω από τις πρόχειρες καλύβες, υπάρχουν παρατημένες φιάλες υγραερίου, ακόμη και νεκρά ζώα πρόχειρα θαμμένα ανάμεσα στους ξεριζωμένους κορμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος