Κραυγή απόγνωσης από τους αγροτικούς συλλόγους του Ανατολικού Πηλίου

Οι ανοικτές πληγές, η σώρευση των προβλημάτων σε επίπεδο υποδομών, οι καταστροφές στις παραγωγές αγροτικών προϊόντων, τέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι αγροτικοί σύλλογοι του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, με αφορμή τις νέες καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Αθηνά”.

“Αντικρίσαμε μια μεγάλη καταστροφή στους δρόμους, στα χωράφια, στην παραγωγή ακόμα και σε κατοικίες συναδέλφων μας. Η καθίζηση πολλών χωραφιών, εκτός της τεράστιας ανησυχίας που προκαλεί το φαινόμενο, έρχεται και η ολοκληρωτική καταστροφή και η απόγνωση σε όσους παραγωγούς, τα χωράφια τους, βρίσκονται σ αυτά τα σημεία” τονίζουν οι αγρότες, ενώ χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο αγρότη που έκανε λόγο για τη γη που κατάπιε ότι με κόπο και ιδρώτα είναι δημιουργήσει, μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο

Η επόμενη ημέρα των νέων καταστροφών προσθέτει και τους καστανοπαραγωγούς στην λίστα των θιγόμενων αγροτών, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να την παρασέρνουν οι ορμητικοί χείμαρροι, αναμένοντας τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να γίνει η καταγραφή της ζημιάς. 

Οι αγρότες, υποστηρίζουν ότι πρέπει άμεσα να γίνει η αποκατάσταση και αναβάθμιση των αγροτικών δρόμων, μαζί με υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας, όχι μετά από χρόνια αλλά εδώ και τώρα, αν θέλουμε να σώσουμε ότι σώζεται.  Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον αγροτικό κόσμο και το αγροτικό κίνημα το αναδεικνύει συνεχώς. Η δημοτική αρχή  έχει  μεγαλύτερη ευθύνη αναφορικά με τους αγροτικούς δρόμους μπροστά στην κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου. Είμαστε προς το τέλος της συγκομιδής και πολλοί αγρότες δεν μπορούν να πάνε στα χωράφια τους διότι, οι ήδη υποβαθμισμένοι αγροτικοί δρόμοι έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές, από την κακοκαιρία”.

Οι αγρότες σε αυτή τη σύσκεψη στάθηκαν επίσης στην άθλια κατάσταση στην οποία, όπως λένε, βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, το οποίο αποτελεί και το μοναδικό κέντρο ιατρικής περίθαλψης του δήμου. Πρόκειται για ένα κτίριο σε τραγική κατάσταση για την οποία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων, όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά φέρουν ευθύνη, αφήνοντας τον τόπο χωρίς πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη.

Οι αγρότες απαιτούν:
Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο, για να τελειώσουν οι αγρότες την συγκομιδή τους.
Άμεση εκτίμηση των ζημιών, της κακοκαιρίας «Αθηνά» από τον ΕΛΓΑ.
Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Επισκευή και συντήρηση στην κτηριακή του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, και την άμεση στελέχωσή τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση για την άμεση διεκδίκηση μπροστά σε αυτά τα προβλήματα.
Καλούν όλους τους φορείς της περιοχής, να στηρίξουν τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος