Κοινοβουλευτική παρέμβαση Μεϊκόπουλου για δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού στην Αργαλαστή

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, ο οποίος πραγματοποίησε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τη δημιουργία παιδικού – βρεφονηπιακού σταθμού στην Αργαλαστή.

Η κατασκευή του κρίνεται απολύτως αναγκαία, καθώς ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δε διαθέτει καμία τέτοια δομή σε όλη την έκτασή του.

Ο Βουλευτής διαβίβασε σχετική Επιστολή της Κίνησης Πολιτών για τη Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στην Αργαλαστή, που είναι το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου, αριθμώντας πάνω από 10.000 κατοίκους μαζί με τα χωριά Μηλίνα, Χόρτο, Λαύκο, Προμύρι, Τρίκερι, Ξυνόβριση, Συκή, Νεοχώρι. Οι γονείς καταφεύγουν σε προσωρινές ή ακατάλληλες λύσεις για τη φύλαξη των παιδιών τους ή ακόμα διακόπτουν την εργασία τους ή μετοικούν προς εξεύρεση λύσης.

Ζήτησε από τον Υπουργό να λάβει υπόψη την έκκληση των γονιών της περιοχής και να εξετάσει το αίτημα που έχει υποβάλει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για την κατασκευή παιδικού – βρεφονηπιακού σταθμού στην Αργαλαστή και ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

«Σε μια περίοδο που τα χωριά ερημώνουν και το δημογραφικό πρόβλημα απαιτεί στιβαρές πολιτικές και άμεσες παρεμβάσεις για την υποστήριξη των νέων ζευγαριών να δημιουργήσουν και να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να ενεργήσει άμεσα προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα των κατοίκων του Δήμου Νοτίου Πηλίου» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος