ertnews.gr

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ ζητά η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

30/06 13:31
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ ζητά η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου
Τα βάρη των εξοπλισμών που αποφάσισε η σύνοδος του ΝΑΤΟ στην ΙΣπανία φορτώνονται στις πλάτες των πολιτών που ήδη ζουν στον εφιάλτη της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου.
Μάλιστα ζητήθηκε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε αυτές τις πολιτικές και να μην συμμετέχει κανένα Έλληνας φαντάρος σε αποστολή εκτός συνόρων, ούτε να παραχωρηθεί στρατιωτικό υλικό.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Καραγιάννης κατήγγειλε επίσης τις ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, που εδώ και χρόνια προσδένουν τη χώρα με όλο και πιο στενά στους αμερινακοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων. Επίσης καταδικάζει τις επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής Γιώργος Χαρμάνης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Δημοσίου, Δημ. Μαργιετάκης μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ., Θέμης Σγάρας και η φοιτήτρια μέλος του Δ.Σ. Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής του Π.Θ. Γεωργία Τσούτσουρα.
Επιπλέον, γνωστοποιήθηκε κείμενο, το οποίο προσυπογράφουν 18 συμπολίτες μας, όπου καταδικάζεται η παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, στην 111 Πτέρυγα Μάχης και στο στρατόπεδο «Γεωργούλα».
Όπως αναφέρεται η περιοχή μας αναβαθμίζεται τόσο ως θύτη, αλλά και ως στόχος στη σύγκρουση ανάμεσα στα μπλοκ των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας – Κίνας, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων για το μοίρασμα των αγορών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version