Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στη Δ.Ε. Σελλάνων – Χίλια στρέμματα πεπονιού επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό

Κλιμάκιο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας αποτελούμενο από τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο και τον Προϊστάμενο γραφείου εποπτείας Νομού Καρδίτσας κ. Στέφανο Παπαναστασίου συνοδευόμενο από τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Σελλάνων κ. Απόστολο Μοσχόπουλο και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α. Παλαμά κ. Αθανάσιο Τσίντζα, επισκέφτηκε περιοχές της Δ.Ε. Σελλάνων του Δήμου Παλαμά που επλήγησαν από τον Παγετό στις 9 Απριλίου.

Προκειμένου να έχουν άμεση αντίληψη των ζημιών επισκέφτηκαν περιοχές της Δ.Ε. Σελλάνων, όπου επλήγησαν από τον παγετό καλλιέργειες με πρώιμο υπαίθριο πεπόνι χαμηλής κάλυψης και συνομίλησαν με πληγέντες παραγωγούς.

Εκτιμάται ότι επλήγησαν συνολικά περίπου 1.000 στρέμματα της παραπάνω καλλιέργειας στο σύνολο της Δ.Ε Σελλάνων. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι προκλήθηκαν σημαντικότατες ζημιές που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν το 100% της καλλιέργειας.
Έγιναν αναγγελίες ζημίας στον ΕΛΓΑ και οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν δήλωση για τις καλλιέργειες που έπαθαν ζημιά στο Δημοτικό κατάστημα Προαστίου μέχρι και την Δευτέρα 26-04-2021.

Όσοι παραγωγοί προχωρήσουν σε επαναφύτευση πριν την διενέργεια εκτίμησης ζημίας από τον ΕΛΓΑ, θα πρέπει να αφήσουν μάρτυρες (από μια ολόκληρη γραμμή φύτευσης σε κάθε όριο για κάθε αγροτεμάχιο) ή να φυτέψουν δίπλα στα ζημιωθέντα φυτά τα οποία και θα διατηρήσουν ανέπαφα.

Οι εκτάσεις που θα δηλωθούν θα πρέπει να συμφωνούν με αυτές που θα δηλωθούν στο ΟΣΔΕ 2021.

Για περισσότερες πληροφορίες: Δ.Ε. Σελλάνων (τηλ. 2441352911).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος