KKE: Τραγικές διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του K.Y. Ζαγοράς

Με ένα γιατρό και τους μισούς οδηγούς ξέμεινε το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς καταγγέλλει η ΚΟΒ Ζαγοράς με τους αγροτικούς γιατρούς να είναι μόλις τρεις, με το σύνολο του Ιατρικού προσωπικού να αποτελεί το 23% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων.

Όπως αναφέρεται ειδικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, “αυτή τη στιγμή μόλις ένας γενικός γιατρός υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας, με συνεχείς παρατάσεις συνταξιοδότησής του, ενώ για την κάλυψη των εφημεριών περιοδικά έρχονται: ένας γιατρός από το περιφερειακό Ιατρείο Ιωλκού, ένας από το περιφερειακό Ιατρείο Πορταριάς, ένας από το ΚΥ Αργαλαστής και ένας από το Νοσοκομείο Βόλου. Οι αγροτικοί γιατροί είναι μόλις 3, με το σύνολο του Ιατρικού προσωπικού να αποτελεί το 23% των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων! Οι ελλείψεις που καταγράφονται αφορούν στις ειδικότητες παιδιάτρου, παθολόγων, καρδιολόγου, μικροβιολόγου, ενώ ελλείψεις υπάρχουν επίσης σε νοσηλευτές και βιοχημικό αναλυτή. Η οδοντίατρος είναι αποσπασμένη σε άλλη μονάδα Υγείας (ΚΥ Βελεστίνου) καθώς ο χώρος του οδοντιατρείου παραμένει ακατάλληλος για ιατρικές πράξεις. Τα ερμάρια παραμένουν χαλασμένα, ενώ δεν υπάρχουν ούτε οδοντιατρικά εργαλεία! Το οδοντιατρείο του και το μικροβιολογικό εργαστήριο Κέντρου Υγείας έχουν να λειτουργήσουν πάνω από 15 χρόνια!”

KKE: Τραγικές διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του K.Y. Ζαγοράς

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης: “Οι οδηγοί ασθενοφόρου υπολείπονται κατά το ήμισυ για την κάλυψη 24ωρης βάρδιας, αφού υπάρχουν μόνο 3 σε σύνολο 6… Ο μοναδικός διοικητικός υπάλληλος, συνταξιοδοτήθηκε τέλος Οκτώβρη 2022, δεν έχει αναπληρωθεί, με συνέπεια να μην υπάρχει μέριμνα σχετική με τα διοικητικά θέματα του Κέντρου και να πολλαπλασιάζονται οι ελλείψεις σε βασικό ιατρικό υλικό. Στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, λειτουργεί περιστασιακά μόνο το Ιατρείο Κισσού με απόσπαση ενός από τους 3 αγροτικούς γιατρούς, σε ένα κτίριο με ανύπαρκτη θέρμανση, καθώς η Δημοτική Αρχή δεν προχωρά στην επισκευή του συστήματος θέρμανσης. Στα υπόλοιπα χωριά, τα αγροτικά ιατρεία είναι κλειστά καθ όλο το χρόνο”.

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει  ότι “υπηρετούνται τα συμφέροντα των ιδιωτικών δομών υγείας”.

KKE: Τραγικές διαστάσεις αποκτά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του K.Y. Ζαγοράς

Ζητούν

Την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό! Να προσληφθούν άμεσα παιδίατρος, παθολόγος, μικροβιολόγος, καρδιολόγος και γενικοί γιατροί. Να λειτουργήσει άμεσα το οδοντιατρείο και το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και του ασθενοφόρου. Κάλυψη των εφημεριών και λειτουργία των αποκεντρωμένων ιατρείων σε όλα τα χωριά του Δήμου μας.

Να δημιουργηθούν κινητές μονάδες για κατ οίκον επισκέψεις που να συνδέονται με το Κέντρο Υγείας.

Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία για όλο το λαό!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος