ΚΚΕ Μαγνησία: «Η καταστολή δεν θα περάσει»

Την έντονη καταδίκη της εισαγγελικής παρέμβασης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη καταστολή» σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων, μετά από σχετικό αίτημα της Πρυτανείας του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναπτύχθηκαν δεκάδες αστυνομικοί και στελέχη της Ασφάλειας στους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιχειρώντας –όπως αναφέρεται– να τρομοκρατήσουν φοιτητές και εργαζομένους που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αποφάσεων των φοιτητικών συλλόγων και είχαν ως βασικό αίτημα τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών, αντί της εφαρμογής πολιτικών διαγραφών φοιτητών.

Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ συνδέει τη συγκεκριμένη παρέμβαση με τη συνολικότερη κυβερνητική πολιτική, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση, υπό την πίεση των αγροτικών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των βιοπαλαιστών αγροτών, επιχειρεί να επιδείξει αυστηρότητα απέναντι στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα». Παράλληλα, εκφράζεται η θέση ότι η ένταση της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό περιορισμού των συλλογικών αντιδράσεων.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τα πειθαρχικά μέτρα και η καταστολή δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και ότι θα βρουν απέναντί τους τον λαό, τους φορείς του και το εργατικό – λαϊκό κίνημα».

Μεταξύ των αιτημάτων που διατυπώνονται είναι η άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας από τα πανεπιστήμια και η εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων στήριξης, ώστε όλοι οι φοιτητές να μπορούν να ολοκληρώνουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος