Κινητοποίηση αυτοαπασχολούμενων μηχανικών έξω από την ΔΟΥ Βόλου

Ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης κινητοποιήθηκαν σήμερα αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί έξω από τη ΔΟΥ Βόλου. Όπως τόνισε το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Δ. Δούμας, η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει κηρύξει η ΓΣΕΒΕΕ, καθώς τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων όχι μόνο δεν λύνονται, αλλά χειροτερεύουν κάθε μέρα.

«Τα ίδια αιτήματα που είχαμε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις έχουμε και σήμερα. Θεωρούμε ότι κάποια μέσα πρέπει να παρθούν άμεσα όπως και κάποια υγειονομικά αιτήματα όπως η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η αύξηση των εμβολιασμών και η άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών» τόνισε. Επίσης επισήμανε ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση χειροτερεύει, καταγγέλλοντας ότι τα περισσότερα βοηθήματα πήγαν “στα χέρια λόγω και  κυρίως μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και πολυεθνικών”.

Οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί διεκδικούν:
Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 800€ για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών της πανδημίας. Χορήγηση σταθερού επιδόματος ανεργίας για τους μισθωτούς με ΔΠΥ και αυτοαπασχολούμενους.
Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ (στην περίπτωση των μισθωτών απ’ την καταβολή των εισφορών του εργαζόμενου) για όλο το 2021, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Αφορολόγητο όριο ύψους 12.000€, προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί, ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2020. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχάς για τα έτη 2020 και 2021, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.
Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων (για το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους), δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για το 2020 και 2021. Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. Απαγόρευση των πλειστηριασμών για τα νοικοκυριά.
Ειδικά για τους μισθωτούς μηχανικούς του ιδιωτικού τομέα, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) και τους συνταξιούχους:
Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Να κηρυχτούν άκυρες οι απολύσεις και κάθε βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις, τα ωράρια, τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις (όπως η μονιμοποίηση υποχρεωτικής τηλεργασίας, η εκ περιτροπής εργασία κ.λπ.). Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ.
Άρση της ομηρίας χιλιάδων συνταξιούχων, που έχουν καταθέσει και λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη πτωχοκομείου όσο και εκείνων που πληρούν τα κριτήρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος