Καθηγητές του Π.Θ. συμμετέχουν σε προγράμματα για την ανάδειξη της σπουδαιότητας του νερού.

Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα του νερού ο πρύτανης του Π.Θ. Ζήσης Μαμούρης σε ανάρτησή του στο facebook παρουσιάζει μια ομάδα καθηγητών του Ιδρύματος, που συμμετέχουν σε πολλά ερευνητικά προγράμματα με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του νερού.

Όπως επισημαίνει ο Πρύτανης “Πρόκειται για την καθηγήτρια Σίσσυ Λασπίδου και την ομάδα της (Γιάννης Αδάμος, Αλεξάνδρα Σπυροπούλου, Δημήτρης Κοφινάς, Νικόλαος Μέλλιος, Αλεξάνδρα Ιωάννου, Στέλιος Μίμης) στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διαχειρίζονται και συντονίζουν μεγάλο αριθμό ερευνητικών έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και συμμετέχουν καθημερινά σε διεθνή προγράμματα για την προώθηση της βιωσιμότητας.

Ο στόχος τους είναι να βελτιστοποιήσουν τη χρήση των υδάτινων πόρων για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Η προσέγγισή τους είναι αρκετά απλή: Το νερό είναι απαραίτητο για την παροχή τροφής, ενέργειας και άλλων πολύτιμων πόρων στην ανθρωπότητα. Ως εκ τούτου, πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά για να εξασφαλιστεί η επιβίωση του οικοσυστήματος του πλανήτη μας.

Μόνο τότε, αυξάνοντας την κατανόηση και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις σύνθετες διασυνδέσεις μεταξύ νερού, τροφίμων, ενέργειας, χρήσης γης, κλιματικής αλλαγής και οικοσυστημάτων, μπορούμε να κάνουμε μια ολιστική, ολοκληρωμένη προσέγγιση Nexus αποτελεσματική, βιώσιμη και απαραίτητη.

Καλή Παγκόσμια Ημέρα Νερού”!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος