Κάθε Τετάρτη στην Καρδίτσα η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ “ΕΞΟΔΟΣ”

Συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ξεκίνησε ο Δήμος Καρδίτσας μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας.

Η συνεργασία έχει ως στόχο τη στήριξη του πληθυσμού της περιοχής για την αντιμετώπιση εξαρτήσεων από παράνομες και νόμιμες ουσίες.

Σήμερα η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ βρίσκονταν στην πλατεία Πλαστήρα και ενημέρωσαν για τις δράσεις, που έχουν να κάνουν με την πρόληψη, την απεξάρτηση, την επανένταξη και όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΕΘΕΑ θα βρίσκεται πλέον κάθε Τετάρτη στην Καρδίτσα και σύντομα θα ανακοινωθεί ο χώρος, όπου θα υποδέχεται τους ενδιαφερόμενους πολίτες.
Κάθε Τετάρτη στην Καρδίτσα η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ “ΕΞΟΔΟΣ”
Η κ. Ευαγγελία Νταφούλη εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” της ΕΡΤ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η λειτουργία της κινητής μονάδας του ΚΕΘΕΑ “ΕΞΟΔΟΣ” είναι μια καινούργια δράση που ξεκίνησε μέσω ΕΣΠΑ τον Ιούνιο. “Κινούμαστε σε όλη τη Θεσσαλία. Η Καρδίτσα ήταν προτεραιότητά μας, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί κάποια υπηρεσία απεξάρτησης ή πρόληψης στην περιοχή από το ΚΕΘΕΑ. Αναπτύξαμε λοιπόν μια συνεργασία με το δήμο της Καρδίτσας και τις υπηρεσίες Πρόνοιας, Κέντρου Κοινότητας και θα ερχόμαστε σταθερά κάθε Τετάρτη. Σήμερα κάνουμε μια ενημερωτική δράση και όχι μόνη. Όταν προκύψει θέμα χρήσης αλκοόλ ή κάποιας άλλης ουσίας θα μπορούμε να δούμε τον άνθρωπο σε συγκεκριμένο χώρο που θα μας παραχωρηθεί από το δήμο. Θα ακολουθήσουν δράσεις ενημέρωσης του κοινού και των τοπικών φορέων και επαγγελματιών. Θέλουμε να αναπτυχθεί η παρουσία μας εδώ, και έχουμε αρωγό το δήμο με τις υπηρεσίες του, για να ενημερωθεί ο κόσμος και οι άνθρωποι που χρειάζονται τη βοήθειά μας”.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεοδωρόπουλος δήλωσε, ότι ο δήμος θα παραχωρήσει χώρο στο ΚΕΘΕΑ, ώστε να μπορεί να ικανοποιεί αιτήματα συνδημοτών που χρειάζονται στήριξη και βοήθεια.

Να σημειωθεί, ότι η Κινητή Μονάδα οργανώνει στοχευμένες παρεμβάσεις είτε βάσει διαγνωσμένων αναγκών, είτε βάσει αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών. Συνεργάζεται με Δομές Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Δικαστικές Αρχές, Καταστήματα Κράτησης και άλλες Υπηρεσίες για τη συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου των εξαρτήσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος