Κάθε Τετάρτη η λειτουργία της Βιβλιοθήκης

Σχολικών Βοηθημάτων Δ. Καρδίτσας

Κανονικά λειτουργεί η Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων του Δήμου Καρδίτσας, η νέα δομή που δημιούργησε και λειτουργεί από την περασμένη Άνοιξη ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, θέλοντας να βοηθήσει τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών να έχουν πρόσβαση σε σχολικά και φροντιστηριακά βοηθήματα και ξενόγλωσσα βιβλία που αδυνατούν να αγοράσουν.

Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο ισόγειο του διόροφου κτιρίου επί της οδού Λ. Σακελλαρίου που έχει δωρίσει στο Δήμο η συμπολίτισσα κ. Στ. Δόντα, σε ένα χώρο που διαμορφώθηκε και εξοπλίστηκε κατάλληλα για να φιλοξενήσει τα εκατοντάδες βιβλία που κατάφερε να συγκεντρώσει σε πρώτη φάση η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης αποτελούμενη τόσο από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, όσο -και κυρίως- από εθελοντές, συνταξιούχους και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που βοήθησαν να γίνει πράξη η αρχική ιδέα της συναδέλφου τους κ. Δημ. Παλαιοχωρίτου- Πράττα που είναι και υπεύθυνη για τη λειτουργία της νέας δομής. Η βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται συνεχώς με προσφορές σχολικών βοηθημάτων από μαθητές και γονείς. Σε πρώτη φάση η βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Τετάρτη 5-7 το απόγευμα, αλλά υπάρχει η διάθεση από τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και το Δήμο το ωράριο λειτουργίας της να διευρυνθεί ανάλογα και με την ανταπόκριση των μαθητών, οι οποίοι μπορούν να απευθύνονται εκεί και να δανειστούν όποιο βοήθημα χρειάζονται δίνοντας μόνο το όνομά τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Επιδίωξη του Δήμου και την Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης είναι η Δανειστική Δημοτική Βιβλιοθήκη Σχολικών Βοηθημάτων να αποτελέσει ένα καθημερινό στέκι νεολαίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ