Καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Με καθημερινές παρεμβάσεις η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική Μαγνησία, προκειμένου να θωρακισθούν αντιπλημμυρικά οι περιοχές.

Οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων αυτή τη χρονική περίοδο πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, στο Ρέμα Τιμπλαλέξη στα όρια του Δήμου Αλμυρού και στην περιοχή «Τρούλος» του Δήμου Σκιάθου, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν και οι μελέτες για 4 χειμάρρους επίσης στο Δήμο Σκιάθου, προκειμένου το νησί να θωρακισθεί αντιπλημμυρικά και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα σε περιπτώσεις εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων κυρίως τη χειμερινή περίοδο.

Ανάλογες εργασίες έχουν πραγματοποιηθεί και θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σημεία και περιοχές του Νομού Μαγνησίας, προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα και να υπάρχει ομαλή ροή των υδάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων επισήαμνε ότι “προχωρούμε έγκαιρα στον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές του Νομού μας, όπως άλλωστε κάνουμε κάθε χρόνο προκειμένου να μην σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Νομού μας, με σκοπό την προστασία ανθρώπων και περιουσιών, από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε συνεργασία με τους Δημάρχους οι εργασίες θα συνεχιστούν σε περιοχές που κρίνονται απαραίτητες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος