Βόλος: Καταρρέει η χειρουργική του Αχιλλοπούλειου λόγω υποστελέχωσης – Επιστολή του Διευθυντή στον εισαγγελέα και φορείς

Στην διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, στον Εισαγγελέα και τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας προσέφυγε με έγγραφό του ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Δημήτρης Λύτρας, καθώς η κλινική αδυνατεί να καλύψει τις εφημερίες το μήνα Σεπτέμβριο.

Τονίζει ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ημέρες του μήνα, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα των εφημεριών δεν μπορεί να καλυφθεί και μένουν κενά πέντε ημερών που οι γιατροί αδυνατούν να τα καλύψουν.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ντόκος ερωτηθείς σχετικά από την ΕΡΤ Βόλου, απάντησε ότι δεν γνωρίζει το θέμα, καθώς ασθενεί από κορονοϊό και βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Ευθύμης Τσάμης, δήλωσε ότι θα μελετήσει διεξοδικά την επιστολή πριν απαντήσει.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ. Λύτρας, οι ειδικοί γιατροί που καλύπτουν την Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπούλειου είναι μόλις πέντε κι εδώ και μήνες ξεπερνούν κατά πολύ τα εργασιακά ωράρια, αλλά και τον αριθμό των προβλεπόμενων εφημεριών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ο Διευθυντής της Χειρουργικής, μετά από ομόφωνη απόφαση των στελεχών της Κλινικής, προχώρησε στην κατάρτιση του προγράμματος εφημερίας του Σεπτεμβρίου με πέντε μέρες να μένουν χωρίς εφημερεύοντα γιατρό.

Αυτό σημαίνει πως εκείνες τις ημέρες, οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται σε άλλα Νοσοκομεία. Σημειώνεται πως εξαιτίας της υποστελέχωσης αυτό συμβαίνει και με άλλες κλινικές και τμήματα, καθώς δεν επαρκεί ο αριθμός τους για την ορθή κάλυψη των εφημεριών.

Ο ίδιος τονίζει ότι εδώ και 15 μήνες η Χειρουργική Κλινική λειτουργεί σε συνθήκες υπερεργασίας, καθώς πέντε ειδικοί γιατροί εργάζονται πέραν του θεσμοθετημένου ανώτερου ωραρίου, προσφέροντας στην κλινική, όμως πια δεν έχουν τίποτα να προσδοκούν. Οι γιατροί εκτελούσαν 11 έως και 13 εφημερίες, ενεργείς και ετοιμότητας, το μήνα. Παραμένουν έως και 35 ώρες συνεχόμενες στο Νοσοκομείο και εργάζονται από 70 έως και 80 ώρες την εβδομάδα. Οι ίδιοι αποφάσισαν να στηρίξουν τη συγκεκριμένη απόφαση να δημοσιοποιηθεί το έγγραφο πέραν της διοίκησης και στον Ιατρικό Σύλλογο, αλλά και τον Εισαγγελέα, καθώς αν παραταθεί η κατάσταση αυτή μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λόγω του ότι οι αντοχές των γιατρών είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ένα ιατρικό λάθος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος