Καταδίκη Νιγηριανού και δύο Άγγλων για ηλεκτρονικές απάτες σε βάρος Βολιωτών

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ένας Νιγηριανός αγνώστων στοιχείων για απόπειρα απάτης σε βάρος επιχείρησης εκτυπώσεων στο Βόλο και σε φυλάκιση πέντε ετών δύο κάτοικοι Αγγλίας για απάτη σε βάρος Βολιώτη επαγγελματία. Το δικαστήριο διέταξε την έκτιση της ποινής αν και μπορεί να ασκηθεί έφεση.

Στην πρώτη περίπτωση υπενθυμίζεται οτι ο Νιγηριανός τον Ιούνιο του 2017 είχε επικοινωνήσει μέσω email με εταιρεία γραφικών τεχνών στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, προσποιούμενος ότι είναι εκπρόσωπος προμηθεύτριας εταιρίας με έδρα το εξωτερικό και ζήτησε να κατατεθεί αρχικά σε τράπεζα της Βουλγαρίας ποσό 112.707,35 €, που ήταν οι οφειλές της τοπικής επιχείρησης προς την εταιρία και όταν αυτό δεν έγινε πρότεινε μία Ισπανική Τράπεζα. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας κατέθεσαν τα χρήματα αλλά στη συνέχει αντελήφθησαν ότι πρόκειται για απάτη και επικοινώνησαν με την Αστυνομία και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εντόπισε τα χρήματα τα οποία και δεσμεύτηκαν, κατασχέθηκαν και επιστράφηκαν στην εταιρία. Επιπλέον ταυτοποιήθηκε ο δράστης που είναι Νιγηριανός, αλλά δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο με αποτέλεσμα να καταδικαστεί ερήμην.

Αναφορικά με την περίπτωση των Άγγλων πρόκειται για δύο άτομα 32 και 30 χρόνων που καταδικάστηκαν για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση και τους καταδίκασε σε φυλάκιση 5 ετών τον καθένα, με έκτιση της ποινής τους, εάν συλληφθούν και αν κάνουν έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι δύο κατηγορουμενοι τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2016 κατάφεραν να αποσπάσουν ποσό 8.300 ευρώ από Βολιώτη έμπορο στον οποίο εμφανίστηκαν ως υπεύθυνοι εταιρείας κατασκευής αδιάβροχων καλυμμάτων και στρωμάτων με την οποία συνεργάζονταν ήδη ο Βολιώτης. Ο 47χρονος κατέθεσε τα χρήματα, που αποδείχτηκε ότι δεν του είχε ζητήσει η προμηθεύτρια εταιρία, έκανε μήνυση για απάτη και από την προανάκριση εντοπίστηκαν οι δύο δράστες που καταδικάστηκαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος