Καταδίκη γυναίκας για εξαπάτηση φοιτητή στον Βόλο με πρόσχημα ενοικίαση διαμερίσματος

Σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε μία 32χρονη από την Πολωνία που επιχείρησε να εξαπατήσει φοιτητή που ζει στο Βόλο λαμβάνοντας χρήματα ως προκαταβολή για ενοικίασε διαμερίσματος στη Λισσαβόνα που εκείνος θα επισκέπτονταν στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

Ο φοιτητής κατέθεσε τα χρήματα, αλλά υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει και ακύρωσε την τραπεζική πράξη καταγγέλλοντας το περιστατικό στην αστυνομία.

Το περιστατικό αυτό συνέβη τον Αύγουστο του 2018. Ο 23χρονος τότε φοιτητές διερευνούσε να νοικιάσει διαμέρισμα στην Λισσαβόνα. Η έρευνά του μέσω του διαδικτύου τον οδήγησε σε άτομο που ισχυρίστηκε ότι είχε διαμέρισμα εκεί και του ζήτησε προκαταβολή 650 ευρώ. Ο 28χρονος άνδρας κατέβαλε τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού, αλλά αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη. Ακύρωσε τη συναλλαγή και κατήγγειλε το γεγονός στις αρχές. Παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα και αποδείχτηκε ότι τα χρήματα αρχικά κατέληξαν σε τράπεζα της Πολωνίας και σε λογαριασμό μιας γυναίκας που κατηγορήθηκε ότι γνώριζε ότι ο άγνωστος άνδρας που επικοινώνησε με τον φοιτητή έκανε μια αξιόποινη πράξη και όμως τον βοήθησε. Τελικά η γυναίκα καταδικάστηκε και μάλιστα το δικαστήριο εμμένει ότι πρέπει να εκτίσει την ποινή της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος