Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του δήμου Βόλου

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τον προϋπολογισμό του δήμου Βόλου για το 2018, ύψους 102 εκ. ευρώ. Μειοψήφησαν οι μοναδικοί παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των μειοψηφιών Απόστολος Νάνος από τη ΛΑΣ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θεολόγος Διαμαντένιας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Νάνος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή εκφράζει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που χτυπά βάναυση τα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και τη χρηματοδότηση των δήμων. Επιπλέον κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν διεκδικεί τους κομμένους πόρους από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ και λειτουργεί μόνο με τα έσοδα από τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες. Επισήμανε ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές του παρατηρητηρίου και δεν λειτουργεί για ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων. “Καταψηφίζουμε προϋπολογισμό και καλούμε τους εργαζόμενους να αντιταχθούν σε αυτές πολιτικές και να οργανωθούν για να μην πληρώνει ο λαός το μεγάλο κεφάλαιο”. Επιπλέον τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν κονδύλια για αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία.

Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντένιας επισήμανε ότι δεν δίνονται χρήματα για έργα στις δημοτικές ενότητες όπως η Ν. Αγχίαλος και το μόνο που ενδιαφέρει τη δημοτική αρχή είναι το κέντρο του Βόλου. “Πήρε φωτιά οικόπεδο με σκουπίδια και δεν αποκαταστήσατε το χώρο. Καθαρίσατε την παραλία και αφήσατε 10 φορτηγά με μπάζα δίπλα στο λιμανάκι. Τα ρέματα δεν έχουν καθαριστεί. Ο κρηπιδότοπος στο λιμάνι έχει υποστεί ζημιές και δεν τις αποκαταστήσατε ενώ για να στήσετε μία παιδική χαρά καταστρέψατε δύο. Κατεβείτε από το συννεφάκι σας επιτέλους”.
.
Την ανάγκη ο δήμος να διεκδικήσει κονδύλια επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Χαυτούρας τονίζοντας ότι οι προϋπολογισμοί είναι λιτότητας.

Στην τοποθέτησή του ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου επισήμανε ότι μπορεί ο προϋπολογισμός να είναι λιτότητας, όμως είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι καθώς ανέρχεται σε 102 εκ. ευρώ έναντι 95 εκ. πέρυσι, κυρίως λόγω της αύξησης των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου. Επιπλέον ανέφερε ότι ο δήμος θα διαθέσει 14 εκ. ευρώ στις κοινωνικές δομές καθώς επίσης και 495.000 ευρώ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και για τους Ιερούς Ναούς.
Επιπλέον ανέφερε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, έπειτα από πιέσεις του δήμου προς την Περιφέρεια θα βγει πρόσκληση ύψους τριών ε. ευρώ για έργα ανάπλασης σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο. Ειδικότερα στη Ν. Αγχίαλο θα δημιουργηθούν δύο νέες πλατείες, παιδικές χαρές και έργα ηλεκτροφωτισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος