Καρδίτσα: Τριήμερη περιοδεία Ρένας Δούρου έναν χρόνο μετά τον “Ιανό”

O ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τα στελέχη του δεν βρίσκονται σήμερα εδώ για πρώτη φορά σε μια τραγική επέτειο, που άφησε την Καρδίτσα πληγωμένη και σε επίπεδο υποδομών και σε επίπεδο περιουσιών. Το κλιμάκιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της καταστροφής στο πλευρό των συμπολιτών σας, των επιχειρηματιών όλων όσων επλήγησαν. Και είμαστε σήμερα εδώ ένα χρόνο από το ακραίο καιρικό φαινόμενο που πήρε το όνομα του Ρωμαϊκού θεού Ιανού, μακριά από ευχολόγια, Δελτία Τύπου“. Το παραπάνω τόνισε η κ Ρένα Δούρου μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» και τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του κόμματος σε διάρκεια συνέντευξης τύπου. Η κ Δούρου βρίσκεται από το πρωί στην Καρδίτσα και η επίσκεψή της είναι τριήμερη.

Ως Αντιπρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κ. Δούρου ανέφερε ότι “στον αντίποδα των ευκολιών, που δυστυχώς από ό,τι έμαθα, εκφέρονται και από χείλη αιρετών συμπολιτών σας : η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει. Και για αυτό δεν μπορούμε να παίζουμε με τις προβλέψεις, προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη είτε στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης , είτε στο επίπεδο του ελληνικού κοινοβουλίου.(…)
Σε ό,τι με αφορά, θέλω να συγκαταλέγομαι μεταξύ εκείνων που αθροίζουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε η Καρδίτσα να μην γίνεται γνωστή από έναν διοικητή που πήρε την θέση αυτή στο Νοσοκομείο επειδή την αντάλλαξε με κάποιες ψήφους ή από μια Αντιδήμαρχο που την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας από όλη την πατρίδα, την αποθήκευσε κάπου… Θέλω την Καρδίτσα να την μαθαίνουν ιδίως οι νέοι και οι νέες για τη σπουδαία ιστορία της και όχι ως μια περιοχή που δεν την τιμούν ούτε οι αιρετοί της. Ή ως μια περιοχή που κατατάσσεται, σε οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς δείκτες, πάρα πολύ χαμηλά”.
Καρδίτσα: Τριήμερη περιοδεία Ρένας Δούρου έναν χρόνο μετά τον “Ιανό”
Ένας εκ των στόχων της τριήμερης επίσκεψης είναι να αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα της Καρδίτσας, μιλώντας με τους πολίτες, με τους επιχειρηματίες, με τους ξενοδόχους. Και να διαπιστωθεί ποια από τα αιτήματα του Επιμελητηρίου, έναν χρόνο μετά, έχον υλοποιηθεί, με τη δέσμευση και του βουλευτή Καρδίτσας κ. Λάππα να ακολουθήσει και κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Νωρίτερα ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ιανού, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έσπευσε στην περιοχή , ενώ παρά τις απανωτές ερωτήσεις σχετικά με τον “Ιανό” που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στη βουλή, υπογράμμισε ότι σε ό,τι αφορά τις υποδομές έγιναν ελάχιστα. “Θέλουμε όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα του κόσμου, την οργή, τη θλίψη, την απελπισία να τα μετατρέψουμε σε ελπίδα και αισιοδοξία”.

Στο πάνελ της συνέντευξης τύπου ήταν ο Συντονιστής της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Αποστόλης Μπουγουλιάς και ο Υπεύθυνος Τύπου κ. Κώστας Αγόρης.

Στις 8:30μμ η κ Δούρου θα παραστεί στη Συνεδρίαση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας (κομματική σύσκεψη).

Σάββατο 2/10/2021:
• 9:30πμ: Περιοδεία στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου (Δημοτική Αγορά, Κουμουνδούρου, Σαμαροπούλου).
• 11πμ: Ανοιχτή σύσκεψη με πληγέντες της συνοικίας Αγίου Γεωργίου στον Αλιάκ Μαχαλά (στην Παιδική χαρά)
• 1μμ: Ανοιχτή σύσκεψη με φορείς και κατοίκους του Δήμου Μουζακίου (Καφέ «Αγορά», Μουζάκι).
• 5μμ: Ανοιχτή σύσκεψη με φορείς και κατοίκους της Τ.Κ. Αγίας Τριάδας (καφέ-bar Κωστόπουλος στην Αγία Τριάδα)
• 7μμ: Συνάντηση με φορείς του Δήμου Παλαμά στο πρ. Δημαρχείο Ιτέας.

Κυριακή 3/10/2021:

• 11πμ: Ανοιχτή σύσκεψη με φορείς και κατοίκους των Τ.Κ. Καρποχωρίου και Αγίων Θεοδώρων (καφέ Γ. Κάια στο Καρποχώρι).
• 1μμ: Συνάντηση με τους Δημάρχους Λίμνης Πλαστήρα, Μουζακίου και Αργιθέας, καθώς και πληγέντες τοπικούς παραγωγούς (Δημαρχείο Λίμνης Πλαστήρα).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος