Καρδίτσα: Την Πέμπτη 5/6 η δίκη των έξι αστυνομικών για την υπόθεση Μάγγου

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καρδίτσας θα καθίσουν την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας εκ των οποίων τέσσερις της ΟΠΚΕ και δύο της Υπ. Ασφάλειας Βόλου. Κατηγορούνται κατά περίπτωση για τις αξιόποινες πράξεις, των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, και της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία  σε βάρος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, στις 14/6/2020 στον Βόλο.

Σύμφωνα με το  βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου οι έξι αστυνομικοί «υπέβαλαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους σε βασανιστήρια πρόσωπο που βρισκόταν στην εξουσία τους με κοινό σκοπό να  τιμωρήσουν αυτό». Στο βούλευμα περιγράφονται αναλυτικά τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Βασίλης Μάγγος έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου, κατά την προσαγωγή του στην αστυνομική διεύθυνση μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και στο χώρο της Υ.Α. Βόλου όπου οδηγήθηκε.

Ωστόσο αποβάλλεται από την παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του Βασίλη  Μάγγου καθώς κρίνεται ότι το θύμα θα έπρεπε να είχε κάνει μήνυση τον έναν μήνα που είχε παραμείνει ζωντανός (σ.σ. ο Βασίλης Μάγγος απεβίωσε έναν μήνα μετά τα γεγονότα).

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον πατέρα του Βασίλη, Ιωάννη Μάγγο, να κάνει δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Είναι ακατανόητη αυτή η ακαμψία του νόμου. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινό περί δικαίου αίσθημα...».

Να σημειωθεί ότι οι τρεις εκ των έξι κατηγορουμένων στις 3/2/2025 έχουν κριθεί ένοχοι  από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, με φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή

Την Πέμπτη έξω από τα δικαστήρια στις 9 το πρωί θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης για την οποία υπάρχουν καλέσματα από διάφορους φορείς και συλλογικότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος