Καρδίτσα: Την επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας με ανακοίνωσή της ζητά να επιστρέψουν οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

Τα νέα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν ακόμη και από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αναιρούν το αρχικό βασικό επιχείρημα ότι στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οφείλεται η διασπορά του κορονοϊού στους ασθενείς. Το επιβεβαιωμένο στοιχείο της μετάδοσης του κορονοϊού και από τους πλήρως εμβολιασμένους συνηγορεί ότι το μέτρο της αναστολής εργασίας των υγειονομικών δεν έχει πλέον καμία βάση. Το μόνο που πετυχαίνει η κυβέρνηση είναι να στερεί από τις υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες Υγείας χιλιάδες εργαζόμενους, με στέρηση των βιοποριστικών μέσων και της ασφάλισής τους και με τραγικές συνέπειες για τους ασθενείς.

Η επιμονή στην αναστολή εργασίας δημιουργεί τεχνητή επιδείνωση για να εδραιωθεί ως ανάγκη η είσοδος ιδιωτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Άλλωστε αυτός είναι και ο βασικός στόχος της κυβέρνησης με τους απανωτούς νόμους που έχει ψηφίσει για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα, δηλαδή να προωθηθεί το «Νέο» ΕΣΥ, όπου η υγεία θα είναι εμπόρευμα και το δημόσιο σύστημα υγείας θα λειτουργεί με τους όρους της αγοράς.

Η αντιφατική πολιτική της Κυβέρνησης αντανακλάται από τη μια στην ουσιαστική κατάργηση των μέτρων πρόληψης, έχοντας κηρύξει εδώ και μήνες και ενόψει της τουριστικής περιόδου το “τέλος της πανδημίας”, και από την άλλη στη διατήρηση χιλιάδων υγειονομικών σε αναστολή εργασίας λόγω της πανδημίας.

Από τη μια υποχρεωτικός εμβολιασμός και από την άλλη όχι υποχρεωτική εξασφάλιση από το κράτος της έγκαιρης, ασφαλούς και αποτελεσματικής δωρεάν κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού. Άλλωστε, από την αρχή μετέτρεψε το εμβόλιο από όπλο ενάντια στον ιό σε εργαλείο για να κρύψει τις τεράστιες κρατικές ευθύνες στην τραγική εξέλιξη της πανδημίας”.

Διεκδικούν:

· Να επανέλθουν στην εργασία τους άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

· Οργανωμένη, δωρεάν και με ευθύνη της υπηρεσίας πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ για όλους τους υγειονομικούς .

· Να καταβληθεί το τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που αντιστοιχεί στο χρόνο εργασίας τους πριν τεθούν σε αναστολή εργασίας.

· Να ρυθμιστεί ώστε ο χρόνος αναστολής εργασίας να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος