Καρδίτσα: Συγκέντρωση συμπαράστασης σε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών

Συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της “Ανοιχτής Συνέλευσης Ενάντια Στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγρραφα”, ημέρα κατά την οποία τρεις Καρδιτσιώτες κλήθηκαν για παροχή εξηγήσεων, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται έπειτα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας για εξακρίβωση τέλεσης αξιόποινης πράξης που αφορά σε βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων στην κινητοποίηση της 6ης Ιουνίου στον Τύμπανο Αργιθέας.

Και οι τρεις διά υπομνημάτων, αρνήθηκαν ρητά και κατηγορηματικά κάθε εις βάρος τους υπόνοια περί τέλεσης του ερευνώμενου αδικήματος.

Καρδίτσα: Συγκέντρωση συμπαράστασης σε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών
Φωτογραφίες συμμετεχόντων στην κινητοποίηση στον Τύμπανο στις 18 Ιουλίου

Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση που έγινε στις 6 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες σε αυτήν δηλώνουν ότι κινήθηκαν ειρηνικά θέλοντας να καταγράψουν τις εργασίες που γίνονται στον Τύμπανο για κατασκευή υποσταθμού και ανεμογεννητριών και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Άγραφα.

Το μέλος της Ανοιχτής Συνέλευσης Όλγα Μητσοπούλου σε δήλωσή της στο «θεσσαλικό περισκόπιο» της ΕΡΤ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι όλο το σώμα της διαδήλωσης κινήθηκε ειρηνικά, έκανε δε λόγο για αστυνομοκρατία επισημαίνοντας: «Διεκδικήσαμε δικαίως να περάσουμε το φραγμό που έκανε η Αστυνομία για να αναδείξουμε τα όσα συμβαίνουν στον Τύμπανο αντιμετωπίσαμε την καταστολή με ασφυξιογόνα, με ξύλο, χωρίς να δώσουμε το παραμικρό δικαίωμα». Η κ. Μητσοπούλου, όπως και όλα τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης, υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θέλησαν να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή στην κινητοποίηση που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Καρδίτσα: Συγκέντρωση συμπαράστασης σε πολίτες που συμμετείχαν σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών
Φωτογραφία συμμετεχόντων στην κινητοποίηση στον Τύμπανο στις 18 Ιουλίου

«Η Στάση της Εισαγγελίας και της Αστυνομίας δεν μας πτοεί. Όλες οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά όλα όσα μας προσάπτουν», αναφέρει η κ. Μητσοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος