Καρδίτσα: Σχολικοί αγώνες μπάσκετ 3×3

Η Καρδίτσα είναι μία από τις 5 πόλεις της Ελλάδας που επιλέχθηκαν για σχολικούς αγώνες μπάσκετ 3×3 που διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τη FIBA, προσπαθώντας να διαδοθεί το συγκεκριμένο άθλημα.

Με τη σύμφωνη γνώμη του δήμου Καρδίτσας ο οποίος συμμετέχει στη διοργάνωση και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, μαθητές δημοτικών και γυμνασίων στις 2 και 3 Μαϊου θα συμμετέχουν στους αγώνες, στα ανοιχτά γήπεδα του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας.

Σήμερα, για τη συγκεκριμένη διοργάνωση δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Καρδίτσας, με τον δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο επεσήμανε ότι τέτοιου είδους δράσεις προωθούν την άθληση και την ευγενή άμιλλα, και μάλιστα σε μια πόλη όπου η ΑΣΚ αγωνίζεται στη Basket League. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θεολόγης επεσήμανε ότι στόχος είναι η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνεται κάθε χρόνο και να αποτελέσει θεσμό.

Οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. κ. Γκόλτσος και Ζαχαρής υπογράμμισαν ότι στηρίζουν την ενίσχυση των προγραμμάτων του αθλητισμού, που προωθούν το ευ αγωνίζεσθε, τη θετική αλληλεπίδραση, τη δυνατότητα παιδιά να ανακαλύψουν νέα ταλέντο Ο κ. Βαγγέλης Τζέλλας Ομοσπονδιακός Προπονητής και υπεύθυνος των δράσεων σε επίπεδο Θεσσαλίας στα σχολεία υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί η ανάπτυξη του συγκεκριμένου αθλήματος, το οποίο πλέον είναι Ολυμπιακό Άθλημα, μέσα από δράσεις με βιωματικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος