Καρδίτσα: Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση της πλατείας Πλαστήρα – Παυσίλυπου

«Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην πόλη της Καρδίτσας έφτασε πλέον στο στάδιο της δημοπράτησης. Αναφέρομαι στην ανάπλαση του χώρου του άλσους του Παυσιλύπου, της Πλατείας Πλαστήρα και την ενοποίηση του χώρου με τους κοινόχρηστους χώρους του νέου Δημαρχείουύψους 8.055.797 ευρώ.   Ήδη το ελεγκτικό συνέδριο έκανε τον προσυμβατικό έλεγχο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις και έδωσε τη σχετική έγκριση ώστε το έργο να προχωρήσει στην επόμενη φάση».

Αυτό τόνισε εισαγωγικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο. «Πρόκειται στην κυριολεξία για μια ιστορική στιγμή για το Δήμο μας. Η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πέτυχε την χρηματοδότηση ενός κολοσσιαίου έργου ανάπλασης. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα μητροπολιτικό πάρκο που αξίζει να έχει η πόλη μας. Ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα αποτελέσει ένα κεντρικό τοπόσημο, ένα σημείο αναφοράς και υψηλής επισκεψιμότητας για τις επόμενες δεκαετίες.

Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι με βάση τη μελέτη, προβλέπεται συνολική ανάπλαση του χώρου με περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα, στοιχεία νερού, πέργκολες και χώρους για το κοινό. Σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του αναψυκτηρίου του Παυσιλύπου, που ήδη είναι πραγματικότητα, τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου και την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου, θεωρώ ότι θα αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου της πόλης. Δημιουργούμε μια πόλη, έναν Δήμο, με πολλά σημεία ενδιαφέροντος, αλλά και με ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών. Κάνουμε την πόλη μας περισσότερο επισκέψιμη, δημιουργούμε μια πόλη όπου αξίζει να ζεις. Η πρόταση που υποβάλαμε αξιολογήθηκε μεταξύ 108 παρόμοιων προτάσεων άλλων φορέων της αυτοδιοίκησης και προκρίθηκε μέσα στον κατάλογο των 16 που χρηματοδοτούνται άμεσα. Θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους μας στον Προγραμματισμό και στη Τεχνική Υπηρεσία που σε συνεργασία με τους μελετητές, ετοίμασαν μια άρτια πρόταση που αξιολογήθηκε στις πρώτες που χρηματοδοτούνται», κατέληξε ο δήμαρχος.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και σε δύο  ακόμη μεγάλα έργα που αφορούν στο κέντρο της πόλης, την ανάπλαση στην πλατεία Δικαστηρίων καθώς και στο Open Mall που επίσης προωθούνται. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Π. Σβερώνης, ο Δ/ντης του προγραμματισμού κ. Β. Ανυφαντής και η προϊσταμένη του ιδίου τμήματος κ. Λ. Παρθένη. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος