Καρδίτσα: Στην πλατεία Πλαστήρα αύριο τα “Καλλιχόρεια” 2022

Αύριο στην πλατεία Πλαστήρα θα πραγματοποιηθούν τα «Καλλιχόρεια» 2022 που διοργανώνει ο «Καλλίχορος» με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας και το Επιμελητήριο.

Σήμερα το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη από τους διοργανωτές, οι οποίοι κάλεσαν τους Καρδιτσιώτους να παραστούν στην εκδήλωση για να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς διάφορων περιοχών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος ανέφερε ότι μετά από δυο χρόνια λόγω της πανδημία εκκινούν και πάλι εκδηλώσεις και δράσεις, όπως τα Καλλιχόρεια 2022, υψηλού επιπέδου επάξια της πολιτιστικής μας παράδοσης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας επενδύσει στον πολιτισμό και στηρίζει εκδηλώσεις που διαδίδουν την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά της Καρδίτσας και της Ελλάδας. Ο κ. Νούσιος κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή μουσικής και χορού.

Η Πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Καλλίχορος» κ. Καραπάνου τόνισε ότι πρόκειται για το 2ο φεστιβάλ χορού και παράδοσης με στόχο να καταστεί θεσμός για την περιοχή της Καρδίτσας. Περισσότεροι από 200 χορευτές και οι συνοδοί τους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα βρεθούν στην περιοχή, θα γνωρίσουν τις ομορφιές του νομού, θα δοκιμάσουν τα τοπικά εδέσματα, και στα «Καλλιχόρεια» θα κάνουν ένα… σεργιάνι στην παράδοση.
Εκ μέρους του ΕΒΕ Καρδίτσας ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι το επιμελητήριο πάντα στηρίζει εκδηλώσεις πολιτισμού που ταυτόχρονα συμβάλλουν στην εξωστρέφεια του νομού.
Ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Θεολόγης σημείωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για πολιτισμό και δράσεις που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια, και ο Δήμος Καρδίτσας πάντα είναι συμπαραστάτης και αρωγός αυτών.

Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 8 το βράδυ αύριο στην Πλατεία Πλαστήρα.
Χορούς από τη Κύθηρα, θα παρουσιάσει ο «Καλλίχορος» Καρδίτσας
Ο πολιτιστικός σύλλογος Λεύκας Πατρών «Αγ. Νικόλαος», θα παρουσιάσει χορούς από την περιοχή της Αρκαδίας.
Χορούς από την Ικαρία θα χορέψουν μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Κηφισιά» Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Ο «Καλλίχορος» Καρδίτσας θα ακολουθήσει με Βλάχικα Ανατολικής Μακεδονίας.
Χορούς από τη Δυτική Θράκη θα παρουσιάσει ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελλήνων Ρίζες» Αθήνας.
Ακολουθεί η Πολιτιστική Ένωση «Διώνη» Αττικής με χορούς από τα Μέγαρα Αττικής.
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «ο Πυρσός», με χορούς από τη Μεσσηνία και τέλος ο «Καλλίχορος» θα κλείσει την εκδήλωση με χορούς μπάνας από την Ανατολική Ρωμυλία.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μουσικοί: Στο κλαρίνο ο Κώστας Κωστούλης, στο λαούτο και το τραγούδι ο Τάσος Σβάρνας, στο βιολί ο Λευτέρης Γάλλος, στην γκάιντα ο Νίκος Μούτσελος, στα κρουστά και το τραγούδι ο Βασίλης Σαραντινός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος