Καρδίτσα: Προσπάθεια να κλείσουν οι «πληγές» που άφησε ο Ιανός – Σύσκεψη στην Π.Ε.

Τα προβλήματα που άφησε ο Ιανός στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε επίπεδο υποδομών, αλλά και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης φορέων και των έξι δημάρχων του νομού, υπό τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά στο έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, στις καθυστερήσεις που υπάρχουν, και τέθηκαν στόχοι και προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα.
Καρδίτσα: Προσπάθεια  να κλείσουν οι «πληγές» που άφησε ο Ιανός – Σύσκεψη στην Π.Ε.Θα απαιτηθεί να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στα έργα αποκατάστασης που έχει αναλάβει η ΤΕΡΝΑ στους τρεις δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Αργιθέας, καθώς και επίσπευση στους καθαρισμούς των ποταμών.
Αποφασίσθηκε να διεκδικηθεί η άμεση πληρωμή αποζημιώσεων σε 1393 αγροτικές εκμεταλλεύσεις, όπως και η καταβολή του συνόλου της αποζημίωσης σε επιχειρήσεις που αυτή εκκρεμεί, παρότι υπάρχει πλήρης φάκελος στο υπουργείο -350 περίπου στον αριθμό.
Θα ζητηθεί έκτακτη επιχορήγηση για όσους ΤΟΕΒ δεν έχουν λάβει ακόμη, ενόψει της αρδευτικής περιόδου. Επιπλέον να μεριμνήσει η ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση και την αποκατάσταση φθορών σε μετασχηματιστές στα αντλιοστάσια και να δοθεί προτεραιότητα για ένταξη έργων αγροτικής οδοποιίας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.
Καρδίτσα: Προσπάθεια  να κλείσουν οι «πληγές» που άφησε ο Ιανός – Σύσκεψη στην Π.Ε.Ακόμα στις διεκδικήσεις, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται, η χρηματοδότηση ειδικού προγράμματος για δημιουργία αποχετευτικών δικτύων σε κοινότητες, έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών εξόδων των Δήμων που επλήγησαν από τον Ιανό , και χρηματοδότηση για τη μελέτη που αφορά στη βυθομέτρηση της λίμνης Πλαστήρα και η νέα χωρητικότητα, μιας και ο Ιανός έφερε φερτά υλικά
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν κ.κ. Τσιάκος, Σκάρλος, Σακελλαρίου, Στάθης, Νάνος και Στεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Αναγνωστόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ζυγογιάννης, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος