Καρδίτσα: Προσλήψεις σε νοσοκομείο και σε Κ.Υ. ζητούν γιατροί, εργαζόμενοι,φορείς

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας από γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους στο νοσοκομείο με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων, σωματείων και συλλογικοτήτων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, άμεσα μόνιμες προλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, αλλά και στα Κέντρα Υγείας.
Σε δηλώσεις του αλλά και μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού Καρδίτσας κ. Έκτορας Γάζος επεσήμανε ότι η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί κλιμάκωση του αγώνα καθώς προηγήθηκαν πολλές κινητοποιήσεις ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. “Τα Κέντρα Υγείας μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και τις υποδομές. Το ίδιο συμβαίνει και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, απασχολώντας πολύτιμο προσωπικό για όλες τις άλλες εργασίες και υποχρεώσεις που υπάρχουν. Μετά το σταμάτημα των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων, συνεχίζει το νοσοκομείο να μετατρέπεται για μία νόσο μόνο, για τον covid-19. Οι αναγκαίες προσλήψεις ακόμα δεν έχουν γίνει όσο και αν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης μέσα και έξω από το νοσοκομείο μας λένε ότι αυτό έχει συμβεί. Οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε τον κόσμο που έχει αποχωρήσει μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά ούτε τον κόσμο που έχει νοσήσει μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά. Χρειάζεται πλήρης στελέχωση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας με γιατρούς και άλλο προσωπικό, με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή”.

Ο κ. Γάζος επεσήμανε επίσης ότι με την πανελλαδική πανυγειονομική απεργία δίδεται απάντηση και στην εφαρμογή της πρακτικής της καταστολής αλλά και στις διώξεις συνδικαλιστών στον τομέα της υγείας, αλλά και στη χθεσινά γεγονότα με τα ΜΑΤ και τις ειδικές δυνάμεις στο ΑΠΘ. “Δε θα περάσει. γιατί αυτό που θέλουν να πετύχουν είναι να μην ακούγονται τα δίκαια αιτήματά μας και οι διεκδικήσεις μας. Θα συνεχίσουμε για το καλό των ασθενών, των συναδέλφων μας, των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, κατέληξε ο κ. Γάζος.

Να σημειωθεί ότι χαιρετισμούς και δηλώσεις στήριξης στον αγώνα των υγειονομικών έκαναν, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κ. Τζέλλας, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Απ. Ταξιάρχης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γ. Καπράνας, η πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καρδίτσας κ. Ελ. Καρυά. Με δικό του πανό συμμετείχε και στήριξε την κινητοποίηση το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας
Τη σημερινή κινητοποίηση επίσης στήριξαν ο Σύλλογος Γυναικών, το σωματείο εμποροϋπαλλήλων, το συνδικάτο οικοδόμων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ