Καρδίτσα: Προωθείται η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του άλσους Ξινονερίου

Μια σημαντική παρέμβαση στην Κοινότητα Ξινονερίου προωθεί η Δημοτική αρχή Καρδίτσας σε συνεργασία με τον πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο. Ειδικότερα η Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου προετοίμασε και υπέβαλε πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο για την «αναβάθμιση και ανάδειξη του άλσους Ξινονερίου».

Η μελέτη που υποβλήθηκε προβλέπει εργασίες ύψους 235.000 ευρώ και περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων. Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Β. Τσιάκος μετά την κατάθεση της πρότασης δήλωσε: «Υποβάλαμε στο Πράσινο Ταμείο μελέτη για την αναβάθμιση και την ανάδειξη του αισθητικού άλσους Ξινονερίου. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή καθώς μετά την έγκριση της πρότασης, που αναμένουμε προσεχώς, ένα σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Προγραμματισμού του Δήμου που συνέταξαν και υπέβαλαν την πρόταση. Επιπλέον θέλω με την ευκαιρία αυτή να συγχαρώ τον πρόεδρο κ. Δημ. Φουστανά, τα μέλη του συμβουλίου του καθώς και όλους όσους έχουν συμβάλει για την εξαιρετική δουλεία που έκαναν και κάνουν στο χωριό τους. Νομίζω ότι είναι από τις κοινοτικές αρχές που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση καθώς με την άριστη συνεργασία που έχουμε και τη στήριξη που καθώς και με τη δική τους πολύ μεγάλη εθελοντική προσφορά, έχουν αναδείξει το χωριό τους. Με κοινή προσπάθεια θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και θα αναδείξουμε περισσότερο το άλσος Ξινονερίου. Συνεχίζουμε για ένα δήμο που αξίζει να ζεις».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Το άλσος βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Ξινονερίου στη δυτική πλευρά αυτού. Έχει έκταση 8,5 στρέμματα και συνορεύει με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου ΝΔ και με το Δημοτικό σχολείο στα ΒΑ. Υφίσταται προ του 1932, καθώς εμφανίζεται ως «Δασύλλιο» στον χάρτη του αναδασμού του 1932 με αριθμό τεμαχίου 43. Τα δένδρα τα οποία διαθέτει είναι κυρίως βελανιδιές. Διαχρονικά το άλσος φιλοξενούσε πανηγύρια, τοπικές εκδηλώσεις, γάμους, και πολλές σχολικές εκδρομές.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
Η παρούσα μελέτη στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του άλσους, στην αύξηση της επισκεψιμότητας τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, στην αναβίωση ορισμένων παραδοσιακών εκδηλώσεων και στην αύξηση των μαθητικών εκδρομών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος