Καρδίτσα: Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα στο 2ο Καρναβάλι Μουζακίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (10/03) το 2ο Μουζακιώτικο Καρναβάλι, που διοργάνωσε ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Γόμφοι».

Πλήθος κόσμου αλλά και πολλοί επισκέπτες έβαλαν τις στολές τους, μασκαρεύτηκαν και ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μουζακίου για να γιορτάσουν τις Απόκριες. Άνθρωποι όλων των ηλικιών εκμεταλλεύτηκαν την ανοιξιάτικη ημέρα και ξεφάντωσαν στο Μουζακιώτικο Καρναβάλι που αναβίωσε μνήμες από τα παλιά.

Καρδίτσα: Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα στο 2ο Καρναβάλι Μουζακίου

Το επιτυχημένο αποκριάτικο γλέντι έλαβε χώρα αρχικά κατά μήκος της κεντρικής οδού Αντ. Βασιλείου και ακολούθως στην κεντρική πλατεία, με παρέλαση αρμάτων και εκατοντάδων καρναβαλιστών υπό τους ήχους ξέφρενης μουσικής, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η κ. Έφη Πατσιαούρα. Εκεί τα σχολεία και οι σύλλογοι του Δήμου Μουζακίου είχαν ετοιμάσει διάφορα εορταστικά δρώμενα με παραδοσιακούς αλλά και σύγχρονους χορούς για να διασκεδάσουν τους πολίτες που με ενθουσιασμό παρέμειναν μέχρι το τέλος για να παρακολουθήσουν.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης που είχε θερμούς εναγκαλισμούς και χειραψίες με πολλούς συνδημότες του, στο σύντομο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε ότι ως Δημοτική αρχή θα στηρίζει δυναμικά την προσπάθεια που γίνεται, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Οι Γόμφοι», ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση του Μουζακιώτικου Καρναβαλιού αλλά και όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς για την άριστη συνεργασία τους.

Καρδίτσα: Πλήθος κόσμου και ξεφάντωμα στο 2ο Καρναβάλι Μουζακίου

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Μουζακίου συνεχίζονται…

Την επόμενη Κυριακή 17/03/2024, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αγναντερό, όπου θα αναβιώσουν από τους κατοίκους τα παλιά έθιμα των «Kουδουνάδων» που από τις πρωινές ώρες περιφέρονται στο χωριό για να καταλήξουν το μεσημέρι στην πλατεία για τον παραδοσιακό «Kαραγκούνικο γάμο».

Το βράδυ στην πλατεία του Ριζοβουνίου θα υπάρχει λαϊκοδημοτική ορχήστρα για αποκριάτικο μουσικό γλέντι.

Την «Καθαρά Δευτέρα» 18/03/2024, έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Αγναντερού, Φαναρίου, Αργιθεατών, Μουζακίου, Γελάνθης και Μαγούλας παραδοσιακά «κούλουμα» στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερού, Γελάνθης, Φαναρίου, Μαγούλας, Μαγουλίτσας.

Στο Αγναντερό την καθαρά Δευτέρα γίνεται η αναπαράσταση της κλοπής της αρκούδας. Πρόκειται για πραγματική ιστορία που διαδραματίστηκε στις αρχές του 1900, όταν κάτοικοι του Αγναντερού έκλεψαν μια εκπαιδευμένη αρκούδα με την οποία κάποιοι τσιγγάνοι έκαναν «ιατρικά θαύματα». Θεραπεύονταν οι γηραιότεροι που έπασχαν από αρθριτικά, αν τους πάταγε η αρκούδα στην πλάτη!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος