Καρδίτσα: Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΟΑΣΚ στη ΔΕΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας, στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή, ενώ ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Κώστας Τζέλλας, υπογράμμισε σε δηλώσεις του:

Αποκαλύφθηκε η ηθελημένη διαχρονική ανικανότητά όλων των κρατικών φορέων (κυβερνήσεων, περιφέρειας, δήμοι, ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ) αφού δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά – εγγειοβελτιωτικά – αποστραγγιστικά και αρδευτικά έργα, γι’ αυτό αμέσως μετά ξαναζήσαμε νέες πλημμύρες, ενώ ταυτόχρονα έμειναν το καλοκαίρι απότιστες καλλιέργειες λόγο έλλειψης νερού… Παρά τις υποσχέσεις για 100% δίκαιες αποζημιώσεις στην παραγωγή, υπάρχουν εκατοντάδες των περιπτώσεων ακόμη που περιμένουν να εξεταστούν οι ενστάσεις τους, καθώς οι αποζημιώσεις που πήραν από τον ΕΛΓΑ είναι ψίχουλα. Επίσης μόνο το 30% των αιτήσεων που επικύρωσαν προς αποζημίωση για το πάγιο κεφαλαίο που καταστράφηκε, πήρε το 20% της αποζημίωσης, με ταβάνι το 55% της ζημιάς. Δηλαδή από τα 8 εκατ. Ευρώ ζημιάς θα αποζημιωθούν τα 4,4 εκατ. Ευρώ.
Όσο για τις φετινές καταστροφές, στο περίμενε και βλέπουμε… Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι, έχουμε διαχρονικά απέναντί μας όλες τις κυβερνήσεις. Γιατί η κυβέρνηση σήμερα καθώς και οι προηγούμενες, δεν προχώρησαν στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ; Γιατί δεν καταργούνε τους κόφτες του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωνόμαστε στο 100% της πραγματικής ζημιάς από πάσα αιτία και νόσο; Γιατί δε προχωρά στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, παρά μας εμπαίζει με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια… Πρέπει να κατανοήσουμε, πως και τα ελάχιστα δεν μας τα χαρίζουν, είναι θέμα διεκδίκησης – αγώνα – πάλης, εν τέλει είναι ζήτημα συσχετισμού δύναμης… θέλουμε γι’ άλλη μια φορά να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους.
Αποδείχτηκε και εκεί, όπως και εδώ πριν ένα χρόνο πως μόνο ο λαός όταν μπαίνει μπροστά μπορεί να σωθεί από μόνος του! Πρέπει να ενώνουμε τις φωνές μας για να γίνουμε ποιο δυνατοί, γιατί έχουμε κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και κοινά αιτήματα… Γι’ αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες είτε αυτοτελώς, είτε κοινές με σωματεία και φορείς του κινήματος, όπως και πέρυσι, για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν
“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος