Καρδίτσα: Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρικά και με τις ευχές όλων για ακόμα ανοδικότερη πορεία του θεσμού ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια, που οργάνωσε η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Η βραδιά ξεκίνησε με την παρέλαση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων από το άγαλμα του Καραϊσκάκη μέχρι την κεντρική πλατεία, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου η οποία απέδωσε μερικά μουσικά κομμάτια.
Εν συνεχεία, ερμήνευσε ένα τραγούδι ο Βασίλης Νταράλας και με αυτόν τον μουσικό τρόπο δόθηκε το σύνθημα για την τελετή λήξης.

Καρδίτσα: Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚαραϊσκάκειαΟ Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Μανώλης Στεργιόπουλος έκανε έναν σύντομο απολογισμό της διοργάνωσης και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της.
Τη λήξη κήρυξε ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος ο οποίος τόνισε πως «Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη χρώματα, από παραδόσεις, ήθη και έθιμα, ήρθε η ώρα όλα αυτά να τα αποχαιρετήσουμε. Όλοι έχουμε μια πικρή γεύση και δεν θα θέλαμε να τελειώσει. Κρατάμε όμως την αισιοδοξία».
Τη σκυτάλη έλαβαν τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα ΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ από τη Βουλγαρία, το ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ από το Μεξικό, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ από το Καζακστάν και ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ από την Ιρλανδία καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Νέας Μάκρης «Ξέσυρτος» που παρουσίασε χορούς και τραγούδια από τη Φλώρινα.
Καρδίτσα: Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Εκτός του Βασίλη Νταράλα, συμμετείχαν επίσης η Κωνσταντίνα Τότσικα στο τραγούδι, ο Μιχάλης Βλαχοδήμος στο κλαρίνο, ο Γιάννης Σερίφης στα κρουστά και ο Δημήτρης Σκότης στο λαούτο.
Με αυτόν τον πανηγυρικό τρόπο και αυτές τις όμορφες εικόνες έπεσε η αυλαία της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια η οποία ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Πρωταγωνιστές της διοργάνωσης ήταν τα 31 χορευτικά συγκροτήματα (ελληνικά και ξένα), που συμμετείχαν με παραστάσεις τόσο στην πόλη όσο και σε 14 συνολικά χωριά του Νομού, και οι 1.000 περίπου χορευτές τους που έδωσαν την ψυχή τους επί σκηνής και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει πραγματικά τους λαούς.
Παρουσίασε η Ρίτσα Τσικρίκα.
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Παύλος Βησσαρίου. Σκηνικά: Ευγενική Χορηγία του Θεάτρου Όψεις

Καρδίτσα: Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού ΚαραϊσκάκειαΟ χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ. Μανώλη Στεργιόπουλου
«Μας άφησε σπόρο γερό ο Καραϊσκάκης.
Σ΄ αυτό το ταξίδι στον πολιτισμό, την παράδοση, τα ήθη, τα έθιμα και το φολκλόρ, η Καρδίτσα μας, ο Νομός μας, η Ελλάδα μας πανηγυρίζει το φιλότιμο της και τη φιλοξενία σε όλο τον κόσμο.
Γίναμε όλοι μια αγκαλιά και στείλαμε το μήνυμα πως αυτή η ανθρώπινη αλυσίδα μπορεί να φέρει την ειρήνη παντού. Να κάνει την αλληλεγγύη τρόπο ζωής.(…)
(…) Θα ορθώσουμε και πάλι ανάστημα, όπως έκαναν ανά τους αιώνες πάντα οι άνθρωποι απέναντι σε κάθε κίνδυνο και απειλή. (…)Η Καρδίτσα, κόντρα στα σημεία των καιρών και τις δυσκολίες της εποχής, επιμένει πολιτιστικά. Συνεχίζει να υπηρετεί την παράδοση, να συμβάλει στη συναδέλφωση μεταξύ των λαών καθώς και στη γνώση και στην ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ τους, αλλά και να αποτελεί ταυτόχρονα ένα φωτεινό παράδειγμα συνεργατισμού και εθελοντισμού.

Με την ευχή του χρόνου να είναι όλα καλύτερα και ο θεσμός αυτός να έχει μια ακόμα πιο ανοδική πορεία, όπως του αξίζει, καλή αντάμωση τον Ιούνιο του 2023, στα 55α Καραϊσκάκεια»

Καρδίτσα: Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 54η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια
.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος