Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Παυσίλυπο

Στα παιδιά της πόλης και όχι μόνο παραδόθηκε σήμερα η ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο Παυσίλυπο.

Πρόκειται για έργο υψηλών προδιαγραφών που πληροί όλα τα σύγχρονα κριτήρια ψυχαγωγίας και ασφάλειας για το παιδικό παιχνίδι και στην κυριολεξία είναι ένα κόσμημα για τον χώρο του αλσυλλίου αλλά και για το κέντρο της πόλης. Στο χώρο της παιδικής χαράς βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Π. Σβερώνης ώστε να ενημερωθούν από τον εργολάβο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος δήλωσε:  «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας.  Το έργο που παραδίδουμε σήμερα προς χρήση στους δημότες μας έρχεται να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του παυσιλύπου και να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά. Αξίζει να σημειώσω ότι στο ίδιο έργο ήταν και η νέα παιδική χαρά που κατασκευάσαμε στον οικισμό του ΟΑΕΔ. Η Δημοτική αρχή συνεχίζει το έργο της απρόσκοπτα και καθημερινά γίνεται συστηματική δουλειά η οποία αλλάζει την πόλη μας. Δημιουργούμε την πόλη που αξίζει να ζεις».

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Παυσίλυπο

Στοιχεία για το έργο

Ο σχεδιασμός της κάθε  παιδικής χαράς έλαβε υπόψη όλες τις κείμενες διατάξεις με στόχο να οδηγηθούμε σε δύο ολοκληρωμένα έργα που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ψυχαγωγίας κ.λπ.

Όλα τα όργανα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία).

Έκαστη παιδική χαρά σχεδιάστηκε αποσκοπώντας στην βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών. 

Οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών σχεδιάστηκαν ώστε να γίνουν χώροι αγαπητοί στα παιδιά, όπου θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται, θα δραστηριοποιούνται και θα κινητοποιούνται να ασκηθούν στο ύπαιθρο. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω παιδικές χαρές περιλαμβάνουν και όργανα που απευθύνονται σε παιδιά Αμεα.

Καρδίτσα: Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Παυσίλυπο

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος