Καρδίτσα: Νέα κρίση στο Επιμελητήριο με παραιτήσεις

Νέα κρίση ξέσπασε και πάλι στο Επιμελητήριο της Καρδίτσας, αυτή φορά με αφορμή την παραίτηση που υπέβαλαν στη Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕ Καρδίτσας τα μέλη Απ. Κηρύκος και Απ. Μπράχος, μετά την άρνηση της Δ/ντριας του φορέα να παραιτηθεί από την εκλογική επιτροπή και τη δήλωση 10 μελών του Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας, που ζητούν έκτακτη σύγκλιση Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθεί η αποπομπή και αντικατάσταση της Κας Κοτρώνη από την εκλογική επιτροπή. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου και στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ένα από τα 10 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που ζητούν έκτακτη σύγκληση του Ηλίας Αντωνίου, υποστήριξε ότι οι πρακτικές αυτές εκθέτουν τον επιμελητηριακό θεσμό και λαβώνουν την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.
Καρδίτσα: Νέα κρίση στο Επιμελητήριο με παραιτήσεις
Ο κ. Αντωνίου, τόνισε ότι η Διευθύντρια του ΕΒΕ υπερέβη τα διοικητικά της καθήκοντα με την πρωτοβουλία της να αλλάξει αυθαίρετα και χωρίς απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, το πλαίσιο εξόφλησης των ανεξόφλητων ετήσιων συνδρομών των μελών, αντιπροτείνοντας τους να πληρώσουν ένα αντίτιμο ίσο με 20€. Αυτή η πρωτοβουλία της, ακόμα κι αν είναι καλοπροαίρετη, ώστε να διευκολυνθούν οι οφειλέτες, εξακολουθεί να εγείρει προβληματισμό τόσο ως προς τον χρόνο που έγινε, όσο και ως προς τον τρόπο αγνοώντας ότι το αρμόδιο όργανο για να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο ουδέποτε ήρθε ως πρόταση για συζήτηση. Επίσης, συμπλήρωσε ότι η κα Κουτρώνη, αφαίρεσε τη δυνατότητα σε μέλος του Επιμελητηρίου να συμμετάσχει τόσο στην εκλογική διαδικασία, όσο και στη δυνατότητα να είναι υποψήφιο, αφού και ενώ προσήλθε για να εξοφλήσει τις οφειλές, η πρώτη της είπε ότι δεν χρειάζεται να εξοφλήσει και ότι αρκούν 20€. Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι η κα Κοτρώνη, με την παραπάνω πράξη της είχε ως στόχο να διευκολύνει συγκεκριμένο υποψήφιο, που οι υποστηρικτές του προσήλθαν μαζική (60 μέλη) να πληρώσουν τα 20€ που πρότεινε η Διευθύντρια.

Καρδίτσα: Νέα κρίση στο Επιμελητήριο με παραιτήσεις
Η δήλωση παραίτησης μελών
της Διοικητικής Επιτροπής ΕΒΕ Καρδίτσας

Με την ολοκλήρωση της σημερινής Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕ Καρδίτσας και μετά την άρνηση της διευθύντριας κ Κοτρώνη να παραιτηθεί από την εκλογική επιτροπή δηλώνουμε την παραίτησή μας από τη διοίκηση του επιμελητηρίου .
Θεωρούμε ότι η στάση του προέδρου κ Παππά δεν επιτρέπει τη στήριξή μας στο πρόσωπό του διότι , εάν δεν γνώριζε τα συμβάντα δεν τυγχάνει της στήριξής μας να είναι πρόεδρος , εάν τα γνώριζε και τα συγκάλυπτε είναι συμμέτοχος .
Κηρύκος Απόστολος Β αντιπρόεδρος
Μπράχος Απόστολος Γενικός Γραμματέας

Επιστολή- Αίτημα σύγκλισης έκτακτου Δ.Σ. ΕΒΕ Καρδίτσας

Κύριε Πρόεδρε με το παρόν αιτούμαστε την σύγκλιση εκτάκτου διοικητικού συμβουλίου με θέμα
Συζήτηση και λήψη απόφασης για την αποπομπή και αντικατάσταση του μέλους της Εκλογικής Επιτροπής κ. Κοτρώνη μετά από τις άστοχες και επιζήμιες προσωπικές της ενέργειες, που έβλαψαν το κύρος της προεκλογικής διαδικασίας και τραυμάτισαν βαθύτατα την εμπιστοσύνη των μελών μας προς τον φορέα τον οποίο υπηρετεί.
Οι σύμβουλοι του Δ.Σ.ΕΒΕ Καρδίτσας

ΚΗΡΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ
ΝΤΕΝΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΡΑΝΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΚΟΥΡΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΕΚΙΖΟΓΛΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος