Καρδίτσα: Με την παράσταση ΄΄Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη΄΄ανοίγει η αυλαία της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Με μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη…» που έχει επιμεληθεί ο Λαογραφικός Όμιλος “Καραγκούνα” θα ανοίξει η αυλαία της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια σήμερα, 20 Ιουνίου, και ώρα 21:00, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.
Η κορυφαία αυτή Γιορτή οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
Καρδίτσα: Με την παράσταση ΄΄Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη΄΄ανοίγει η αυλαία της 54ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Η φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 26 του μήνα, είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Συμμετέχουν καταξιωμένα χορευτικά συγκροτήματα από τέσσερις χώρες (Μεξικό, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Καζακστάν), έντεκα από την Ελλάδα και δεκαέξι τοπικά.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00, ενώ παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά και σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη να λάβει μέρος ενεργά στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός.
Επί μια εβδομάδα, ο Νομός Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος, μέσα από έναν πολύπλευρα σημαντικό θεσμό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Έναρξης
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022
Ώρα 20:30
>Παρέλαση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (΄΄Municipal Folk Ensemble ZAGORE΄΄ Βουλγαρίας, ΄΄Ballet Folklorico TOPILTZIN΄΄ Μεξικού, ΄΄Folk Ensemble VDOKHNOVENIE΄΄ Καζακστάν, ΄΄Dance Group TRIM THE VELVET΄΄ Ιρλανδίας) και τοπικών από το Παυσίλυπο προς την κεντρική πλατεία.
Ώρα 21:00
Κεντρική πλατεία Καρδίτσας
>Ύμνος στον Γεώργιο Καραϊσκάκη από την ποιητή Γεώργιο Παπακώστα
>Τελετή Έναρξης – Χαιρετισμοί
>Αφιέρωμα μνήμης στη Μαίρη Πώποτα-Θεολόγη
>Παράσταση με τίτλο «Να ίδωμεν ελεύθερα την πατρώα Γη…» από τον Λαογραφικό Όμιλο ΄΄ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ΄΄. Συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων.
Σκηνοθεσία – Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Παύλος Βησσαρίου
Σκηνικά: Ευγενική Χορηγία του Θεάτρου Όψεις
Δρώμενο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”
Κείμενο: Γεώργιος Παπακώστας
Αφήγηση: Παύλος Βησσαρίου
Συμμετέχει το Δημιουργικό Εργαστήρι Θεάτρου Όψεις
Παρουσιάζουν: Η Βανέσα Στυλοπούλου και η Ρίτσα Τσικρίκα.


Απευθείας αναμετάδοση

Για άλλη μια φορά, υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος