Καρδίτσα: Κατέβασαν ρολά σήμερα καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Καθολική ήταν στην Καρδίτσα η συμμετοχή των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, έκλεισαν καφέ, εστιατόρια και ταχυφαγεία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου τους και έκλεισε τα καταστήματα από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι σε μια κίνηση στήριξης της κινητοποίησης.

Στη 1 το μεσημέρι έγινε συγκέντρωση στην πλατεία δικαστηρίων, με τον πρόεδρο της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, Βασίλη Καρρά, να κάνει λόγο για δραματική μείωση του τζίρου 50-70% μετά τα μέτρα του Σαββάτου, επισημαίνοντας ότι δεν θέλουν διαχωρισμό των πελατών τους σε εμβολιασμένους και μη, αλλά μια εστίαση για όλους με ασφάλεια, ενώ παράλληλα μίλησε και για την αναγκαιότητα μέτρων στήριξης από το κράτος.
Καρδίτσα: Κατέβασαν ρολά σήμερα καταστήματα εστίασης και αναψυχήςΗ Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, Ρούλα Νιάκα, υπογράμμισε ότι υπάρχει μείωση της κίνησης στα καταστήματα στο 50%, με δεδομένο ότι σε μια μικρή τοπική κοινωνία, ο ένας κλάδος στηρίζει και τροφοδοτεί τον άλλον, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει τεράστια ανησυχία ότι τα μαγαζιά δε θα αντέξουν εάν δεν πουλήσουν εμπορεύματα από τώρα έως και τα Χριστούγεννα.
Πέραν του κ. Καρρά και της κ. Νιάκα χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απεύθυναν, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, και ο πρόεδρος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων, Παναγιώτης Τζόκας, τονίζοντας ότι ο αγώνας είναι και πρέπει να είναι κοινός και μαζικός για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος