Καρδίτσα: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, κάλεσαν εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της Καρδίτσας. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Καπράνας και ο ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Βάιος Μπάτρας γνωστοποιήθηκε ότι λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 10 το πρωί του Σαββάτου από το άγαλμα Καραϊσκάκη για όσους θέλουν να μετακινηθούν δωρεάν και να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Στη συνέντευξη τύπου παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καρδιτσας κ. Αποστόλης Ταξιάρχης, η πρόεδρος των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Φούλα Καραγκούνη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Παύλος Νταραράς.

Ο κ. Καπράνας, είπε: ” Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεσή της στα δικαιώματα των εργαζομένων που μετά το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε με τους δανειστές και το εφαρμόζει με ευλάβεια υπέγραψε ουσιαστικά και ένα τέταρτο μνημόνιο με νέες δεσμεύσεις για πρόσθετα σκληρά και επώδυνα μέτρα, απειλώντας την κοινωνία με πλήρη ισοπέδωση γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.
Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που υλοποιεί η κυβέρνηση, ο αγώνας είναι μονόδρομος. Θέλουμε τώρα πίσω τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, γιατί σε εμάς στηρίζεται το μέλλον της χώρας.
Έχουμε χρέος σαν συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών για μια κοινωνία
-με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, για την Υγεία και την Ασφάλεια.
-Με ένα δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές
-Για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και με σεβασμό στους Δημοκρατικούς θεσμούς
Απαιτούμε και διεκδικούμε :
-Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών, αντιασφαλιστικώνκαι όλων εκείνων των μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων και μεγάλα τμήματα του Ελληνικού πληθυσμού στην πλήρη φτωχοποίησή τους.
-Άμεση προώθηση στη βουλή Σχεδίου Νόμου με την υιοθέτηση των προτάσεων της ΓΣΕΕ για την αποκατάσταση της προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, ατομικών και συλλογικών με όρου ισότητας.
-Αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας με την επέκταση ποσού και χρόνου καταβολής επιδόματος ανεργίας.
-Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις χωρίς την εμπλοκή του κράτους στον προσδιορισμό κατώτατου μισθού-ημερομισθίου και των όρων εργασίας που όλα αυτά θα πρέπει να καθορίζονται μέσα από ΕΓΣΣΕ που θα έχουν καθολικότητα σε όλους τους εργαζομένους.
-Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό, διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος με ταυτόχρονη απαγόρευση του Lock out των εργοδοτών.
-Ενίσχυση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές)
-Επαναφορά των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) και των παροχών κοινωνικής ασφάλειας σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα
-Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων
-Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕκαι του ΕΦΚΑ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.
-Μείωση των τιμολογίων των κοινωφελών υπηρεσιών.
-Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
-Μόνιμη και αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
-Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας
-Δίκαιο φορολογικό σύστημα, ελάφρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων.
-Αποκατάσταση του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας.
-Άμεσα μέτρα ανατροπής των πολιτικών ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων του εθνικού πλούτου σε εγχώριους και διεθνείς ομίλους.
Γι΄αυτό συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά, για την κοινωνία με την κοινωνία , στους δρόμους του αγώνα.
Γι΄αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους , τους ανέργους της Καρδίτσας να δώσουμε ένα αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Αριστοτέλους στο Άγαλμα το Βενιζέλου.
Τα λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου για την δωρεάν μετακίνηση όλων όσων θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο θα ξεκινήσουν από το άγαλμα του Καραϊσκάκη στο εμπορικό κέντρο στις 10 το πρωί”.
Από την πλευρά του ο κ. Μπάτρας, ανέφερε: ”
Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα ευρύτερα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, μπροστά σε μια νοσηρή κατάσταση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.
Τα μέτρα που προωθούνται, στο χώρο του Δημοσίου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές περί συρρίκνωσης του Δημοσίου, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που, τυπικά, θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει, κυρίως, προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
            Η κυβέρνηση,  με τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η τελευταία συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και με περίσσιο θράσος να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου. Στον μνημονιακό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να βάλουμε τέρμα, και αυτό θα διατρανώσουμε με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, στη ΔΕΘ. Η απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, τα μισθολογικά ψίχουλα, η γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, η αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, κάθε άλλο παρά μοιάζουν με τον εργασιακό παράδεισο που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας προεκλογικά. Ως Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουμε επομένως μαζικά στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ