Καρδίτσα: Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Ο μισθός δε φθάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει – αυξήσεις στους μισθούς τώρα για να ζούμε με αξιοπρέπεια, είναι τα βασικά μηνύματα της απεργίας που κήρυξαν για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τους εκπροσώπους της Καρδίτσας να καλούν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σε μαζική συμμετοχή και στην απεργιακή κινητοποίηση στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία.Αρχικά ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κ. Ταξιάρχης υπογράμμισε ότι η απεργία γίνεται προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο δημόσιο εδώ και 12 χρόνια η μείωση μισθού βρίσκεται στο 40%, τα δώρα καταργήθηκαν, ενώ παράλληλα δεν καταργήθηκε η εισφορά κοινωνικής αλληλεγγύης. Η δε φορολογία έχει υπερδιπλασιαστεί. Μεταξύ των αιτημάτων είναι η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου κ. Καπράνας είπε ότι η απεργία γίνεται ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ακρίβεια, επισημαίνοντας ότι η κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός βαθαίνει διαρκώς ενώ τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται.

Ακολούθως ο κ. Αντωνόπουλος, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ αναφέρθηκε στη σημασία της κοινής αντίστασης ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει συνέχεια, χαρακτηρίζοντας τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση είναι μαραθώνιος. Τόνισε ότι η ακρίβεια εξαθλιώνει τους πολίτες, με τα 2/3 του πληθυσμού να βιώνουν τη φτώχεια και τη μιζέρια, και να μην έχουν ικανοποιητική πρόσβαση σε υγεία και παιδεία.

Η κυβέρνηση απαξιώνει το δημόσιο σχολείο και τον μαθητή ανέφερε η κ. Ματιάτου, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, σημειώνοντας ότι αδιαφορεί για την προσφορά των εκπαιδευτικών και εκχωρεί ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού έργου στον ιδιωτικό τομέα, αρνείται το διάλογο με τους θεσμικούς εκπροσώπους νομοθετεί αιφνιδιαστικά, καταφεύγει στα δικαστήρια και ακυρώνει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Κάλεσμα προς τους δασκάλους και νηπιαγωγούς για μαζική συμμετοχή απεύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Κουτής.

Η γραμματέας του εργατικού κέντρου κ. Γούλα είπε ότι ήρθε η ώρα να πάρουμε ξανά τις ζωές μας πίσω, απαιτώντας αξιοπρεπή διαβίωση για όλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος