Καρδίτσα: Ημερίδα για την “Σεξουαλική κακοποίηση Ατόμων με Αναπηρία, Δεδομένα και Ζητούμενα”

Ο Σύλλογος Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, διοργανώνει την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο Κιέριον ημερίδα με θέμα “Σεξουαλική κακοποίηση Ατόμων με Αναπηρία, δεδομένα και ζητούμενα“. Το μεσημέρι οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Αρχικά ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος, τόνισε μεταξύ άλλων :”  Εξαίρετοι επιστήμονες, διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων θα αναλύσουν διεξοδικά τις συνθήκες, τη συχνότητα και τις επιπτώσεις σε περιπτώσεις που καταγράφονται περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ατόμων με αναπηρία.    Και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας, να αποφευχθούν κίνδυνοι που σχετίζονται με την μειωμένη ή και ανύπαρκτη αντίδραση των ατόμων αυτών απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.   Η προσπάθεια αυτή έχει και μια ακόμη παράμετρο, αυτή της ενίσχυσης της προσωπικής άμυνας των ατόμων με αναπηρία και της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που θα προστατεύει την σωματική και ψυχική τους υπόσταση, ενισχύοντας το υπόβαθρο της συμπερίληψης.    Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – ΠΕ Καρδίτσας, ως συνδιοργανωτής στηρίζει έμπρακτα την πραγματοποίηση αυτής της ημερίδας, αλλά και τη συνολικότερη δράση του Συλλόγου Αυτισμού Δ. Θεσσαλίας, πάντοτε με ιδιαίτερη δεκτικότητα και ευαισθητοποίηση.      Θερμά συγχαρητήρια στην πρόεδρο  κα Μαλαματένια Μπουραζάνη και τα μέλη του συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας και εύχομαι να συνεχίσουν με την ίδια δυναμική και σε άλλες δράσεις“.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Δυτικής Θεσσαλίας κ. Μπουραζάνη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ημερίδας, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις είπε ότι υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και στην περιοχή μας.

Χαιρετισμούς στην ημερίδα θα απευθύνουν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Νούσιος.

Την κεντρική εισήγηση θα κάνει η κ. Ειρήνη Χαϊδή, υποψήφια διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής εκπρόσωπος του NetMediaLab, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με θέμα “Σεξουαλική Κακοποίηση: Ορισμός, Παγκόσμια Δεδομένα και Στατιστικές“.

Θα ακολουθήσει ο Δρ. Αντώνης Χρήστου, Επίκουρος Καθηγητής ΠΤΕΑ με θέμα “Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών με αναπηρία: Τι γνωρίζουμε, ποιά είναι τα κύρια σωματικά και συμπεριφορικά σημάδια, τι μπορούμε να κάνουμε για να την εξαλείψουμε“.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σιώμος, παιδοψυχίατρος θα αναπτύξει το θέμα “Σεξουαλική κακοποίηση ατόμων με Αναπηρία: Στρατηγικές Πρόληψης και Θεραπευτικός Παρεμβάσεις“.

Τέλος η κ. Αλεξάνδρα Μπούσδρα, δικηγόρος Αρείου Πάγου θα μιλήσει για τη “Σεξουαλική κακοποίηση στην αναπηρία: Νομική και δικαστική οδός“.

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος