Η Καρδίτσα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμο

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει αυτή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης και ώρα 12.00μ., ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας για την κατάκτηση του Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο.
Η εκδήλωση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη νουγκατίνα στον κόσμοΣτόχος είναι να παρασκευαστεί μία τεράστια Νουγκατίνα σοκολάτα 100 μέτρων συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατέχει η γειτονική Ιταλία. Η Νουγκατίνα θα ζυγίζει δύο τόνους και υπολογίζεται ότι θα προσφερθούν 10.000 μερίδες σε όλο τον κόσμο και τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στο χώρο της κεντρικής πλατείας, όπως επίσης και σε ιδρύματα της περιοχής.
Ο κριτής του Βιβλίου Γκίνες που θα έρθει στην πόλη μας για να καταγράψει το ρεκόρ θα είναι ο Jack Brockbank.
Οι προετοιμασίες για την παρασκευή του παραδοσιακού αυτού γλυκού θα ξεκινήσουν από την Τρίτη και την Τετάρτη πλέον όλη η Ελλάδα θα μιλάει για την Καρδίτσα και την γιγάντια Νουγκατίνα της.
Ήδη, εξάλλου, έχουν δρομολογηθεί πολλά λεωφορεία που θα μεταφέρουν κόσμο από διάφορες γωνιές της χώρας, από τους γειτονικούς Νομούς Τρικάλων, Λαρίσης και Μαγνησίας μέχρι την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, τα Γιάννενα και την Κοζάνη.
Η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με μία πολύπλευρα σημαντική διοργάνωση, γι ΄ αυτό και ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας καλεί όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή μας για να ζήσει από κοντά την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και να γευτεί την υπέροχη Νουγκατίνα.
Στις 29 Νοεμβρίου δίνουμε όλοι ραντεβού στις 12.00 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας για την κατάκτηση του ρεκόρ Γκίνες για την μεγαλύτερη Νουγκατίνα σοκολάτα στον κόσμο.
Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι χορηγοί και συγκεκριμένα: η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, ο Συνεταιρισμός ΘΕΣ-ΓΑΛΑ, οι Μύλοι Νιτσιάκου, η ΙΟΝ, το ΚΕΚ ΔΙΑΣ και το Computer Center Παπαβασιλείου.
Συμμετέχουν: Δήμος Καρδίτσας, Δημοτική Φιλαρμονική Καρδίτσας, Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.
Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος