Καρδίτσα: Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στο Δημαρχείο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Η ολοκλήρωση του νέου σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, τα έργα που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» που αφορούν, στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας, στα περιφερειακά γήπεδα, στον εξοπλισμό του νέου κλειστού, η επαναδημοπράτηση για την ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, ήταν τα βασικότερα θέματα συζήτησης κατά τη σημερινή επίσκεψη στην Καρδίτσα του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.


Καρδίτσα: Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στο Δημαρχείο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Αρχικά επισκέφτηκε το δημαρχείο Καρδίτσας όπου είχε συζήτηση με τον δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, ο βουλευτής της ΝΔ Γ.Κωτσός και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

Ο κ. Αυγενάκης συναντήθηκε και με εκπροσώπους του ΑΣΚ, της Αναγέννησης Καρδίτσας και των Ελπίδων Καρδίτσας, ενώ όπως ανακοινώθηκε και κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον κ. Τσιάρα με 101.500 ευρώ (β’ δόση) επιχορηγεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αθλητικά σωματεία του νομού,

Στημένα παιχνίδια, βία, ντόπινγκ… γάγγραινα για την ανάπτυξη του αθλητισμού

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε ο κ. Αυγενάκης πέραν των ζητημάτων των υποδομών της Καρδίτσας και της άριστης συνεργασίας, που υπήρχε με πολιτικούς εκπροσώπους, δημάρχους και Περιφέρεια και τους ιδιαίτερους δεσμούς του με την Καρδίτσα, αναφέρθηκε γενικά σε ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου αθλητισμού.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη βία, τα στημένα παιχνίδια, και το ντόπινγκ, χαρακτήριζοντάς τα ως “γάγγραινα” του αθλητισμού, που αντιμετωπίστηκαν δυναμικά από την κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού.
-Σε ό,τι αφορά τη βία, είπε ότι ήδη υπάρχουν σειρά διατάξεων τις οποίες κάνει χρήση η ελληνική αστυνομία, ενώ τις επόμενες εβδομάδες ακολουθεί ένα νομοσχέδιο στη βουλή, ολοκληρώνοντας τις παρεμβάσεις για τις περιπτώσεις βίας.
-Για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ε.Ε., στην οποία έχει ενεργοποιηθεί η σύμβαση Macolin και την ενεργοποίηση της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας και πλέον έχει μειωθεί στο μηδέν ο χρόνος αξιολόγησης οποίας καταγγελίας φτάνει και αυτομάτως εξελίσσεται η προβλεπόμενη διαδικασία. Είπε δε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει το πρώτο περιστατικό αγώνα που έχει καταγγελθεί και ήδη έχει εξεταστεί και έχει πάρει το δρομο του, χωρίς όμως να αποκαλύψει άλλα στοιχεία.
Καρδίτσα: Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στο Δημαρχείο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις-Για το ντόπινγκ ο υφυπουργός ανέφερε ότι λίγο πριν το Πάσχα συνεδρίασε η επιτροπή συμμόρφωσης της Wada. Η μόνη χώρα με την οποία ασχολήθηκαν πολύ ήταν η Ελλάδα τόνισε ο κ. Αυγενάκης για να την επαινέσουν όταν μέσω πανδημίας και δυσκολιών εφικτό συστήθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ που έχει εναρμονιστεί με τα πλέον σύγχρονα μοντέλα λειτουργίας της wada και με το απαιτούμενο νομοθετικό οπλοστάσιο.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων στάθηκε στο μητρώο αθλητικών εγκαταστάσεων που αφορά δήμους και περιφέρειες και την πλατφόρμα «Πέλοπας» που έγινε σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Σήμερα είναι σε εξέλιξη το μητρώο αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών με το 80% των δήμων να έχει δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία. Γίνεται σωστός προγραμματισμός πλέον και σε ο,τι αφορά τη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων.

Η δουλειά συνεχίζεται γιατί ο χώρος του αθλητισμού ήταν αφημένος εδώ και πολλά χρόνια. Η προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να ενισχύσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία, τα νόμιμα και ενεργά. Παρά τις αρχικές δυσκολίες κέρδισε η λογική και κέρδισαν οι πολλοί της αθλητικής οικογένειας που ήθελαν καθαρότητα και νομιμότητα και έτσι υπάρχει πλήρης εικόνα, πέντε χιλιάδες σωματεία στον πρώτο γύρο συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες των 45 ομοσπονδιών, με 5 να μην έχουν ακόμη διεξάγει εκλογές, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε ο κ. Τσιάκος ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: ” Παρά τις πολλές δυσκολίες, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το νέο κλειστό γυμναστήριο, το οποίο μάλιστα αδειοδοτήθηκε και μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου, κάτι που ήδη έχει αποδειχθεί και με τους αγώνες του Α.Σ. Καρδίτσας.
Εντάξαμε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» το έργο της βελτίωσης των εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο και στα περιφερειακά γήπεδα με προϋπολογισμό 630.000 €, μετά τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αυγενάκη και μέσα στο Μάιο το δημοπρατούμε. Επίσης, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε ο συμπληρωματικός εξοπλισμός για το νέο κλειστό γυμναστήριο με προϋπολογισμό 270.000 €, που επίσης δημοπρατείται άμεσα.

Καρδίτσα: Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στο Δημαρχείο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Με ολοκληρωμένες προτάσεις, διεκδικήσαμε την ένταξη στο Π.Δ.Ε. της Γ.Γ.Αθλητισμού νέων παρεμβάσεων και βρήκαμε την άμεση ανταπόκριση του κ.Αυγενάκη. Εντάχθηκαν τρία έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Αναφέρομαι καταρχήν στη σωστά μελετημένη, πλήρη και ολοκληρωμένη ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, ώστε επιτέλους, μετά από τόσες παλινωδίες και περιπέτειες, να αποκτήσει η περιοχή μας, ένα γήπεδο που θα αρμόζει στην πόλη μας. Επίσης, προχωρούμε στη συντήρηση και αποκατάσταση του ταρτάν στίβου στο Δημοτικό Στάδιο, αλλά και στη δημιουργία κλειστής αίθουσας προπόνησης κάτω από τη βόρεια κερκίδα, για να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα των αθλητών του στίβου.
Είμαστε επίσης σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου ποδοσφαίρου στην πόλη μας, που αποτελεί μεγάλο στόχο τόσο για την Αναγέννηση, όσο και συνολικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Βρισκόμαστε ήδη σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για να επαναδημοπρατηθεί με νέα μελέτη και κατά πολύ ενισχυμένο προϋπολογισμό, η πλήρης ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Το έργο που είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί, προχωρήσαμε πολύ σωστά σε διάλυση της σύμβασης και πλέον θα το επαναδημοπρατήσουμε με ολοκληρωμένη μελέτη και επαρκείς πιστώσεις. Επίσης, ήδη συζητούμε την πρότασή μας για την ενεργειακή αυτονόμηση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, ώστε να καταστήσουμε αυτή την πανέμορφη νέα αθλητική υποδομή, όχι μόνο ένα στολίδι για τον αθλητισμό μας, αλλά και ένα έργο – πρότυπο σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι δημόσιες υποδομές πρέπει να λειτουργούν. Με σεβασμό στο περιβάλλον, με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με βιώσιμο σχεδιασμό. Στα επόμενα χρόνια, ο αθλητισμός στην περιοχή μας θα αλλάξει σελίδα, θα αποκτήσουμε τις υποδομές που για χρόνια έλειπαν, θα δώσουμε πνοή και ελπίδα στη νεολαία”.
Ο κ. Τσιάρας, ο κ. Κωτσός, και ο κ. Αγοραστός σε σύντομες παρεμβάσεις τους αναφέρθηκαν στα σημαντικά έργα που έγιναν και προγραμματίζονται για την ΠΕ Καρδίτσας, στην άριστη συνεργασία με τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και στη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του αθλητισμού και των υποδομών.

Καρδίτσα: Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στο Δημαρχείο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Ο κ. Αυγενάκης επισκέφτηκε και το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας όπου ενημερώθηκε για την αναγκαιότητα κατεδάφισης της Ανατολικής κερκίδας η οποία έχει κριθεί ακατάλληλη προς χρήση. Πρότεινε μάλιστα την τοποθέτηση μεταλλικής κερκίδας τονίζοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Καρδίτσα: Επίσκεψη Λ. Αυγενάκη στο Δημαρχείο και σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος