Καρδίτσα: Έκτακτη κινητοποίηση στην πύλη του νοσοκομείου για το ακτινολογικό

Έκτακτη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στη 1 το μεσημέρι σήμερα στην πύλη του νοσοκομείου Καρδίτσας, με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού να καταγγέλλει ότι το Σαββατοκύριακο το νοσοκομείο λειτούργησε χωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης κ. Γάζος από την πλευρά τους οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις, κυβέρνηση, υπουργείο, 5η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, χωρίς να ληφθεί κανένα μέτρο.

Χθες η Ένωση προέβη και σε έγγραφη αναφορά στην Εισαγγελία για το ζήτημα. Το ακτινολογικό έχει μείνει πλέον με δυο ακτινολόγους. Ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, ενώ ο δεύτερος δεν εφημέρευσε το Σαββατοκύριακο, αφού εργάζονταν για πέντε 24ωρα συνεχόμενα.

Είναι αδιανόητο, καταγγέλλουν οι γιατροί να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί υπέρηχος σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, οι αξονικές τομογραφίες να πραγματοποιούνται μόνο από τεχνολόγο-ακτινολόγο χωρίς την παρουσία και ευθύνη ιατρού ακτινολόγου και να γίνεται “delivery” ιατρικών εξετάσεων και γνωματεύσεων μέσω των νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων, κάτι που συνέβη το Σαββατοκύριακο.
Ο κ. Γάζος χαρακτήρισε επικίνδυνη την κατάσταση λειτουργίας του νοσοκομείου Καρδίτσας και εγκληματική την πολιτική της κυβέρνησης για τους ασθενείς και τους πολίτες που έχουν ανάγκη το δημόσιο σύστημα υγείας, κάτι που οι γιατροί έλεγαν και καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε ότι είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα αυτό που συμβαίνει με το ακτινολογικό, γιατί εδώ και ένα χρόνο μιλούσαν για τη συγκεκριμένη κατάσταση που οδήγησε στην αποχώρηση τριών ακτινολόγων το δεύτερο εξάμηνο του 2021.
Γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου, ζητάνε άμεσα προσλήψεις ακτινολόγων, μιας και όλες οι ειδικότητες και όλα τα τμήματα βρίσκονται στον «αέρα» αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ακτινολογικό εργαστήριο. Απαίτησή μας είπε ο κ. Γάζος είναι να υπάρξει σεβασμός στο δικαίωμα της ζωής και της υγείας όλων των ανθρώπων, διεκδικούμε δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας αποκλειστικά για όλους, προσλήψεις νέου προσωπικού σε όλες τις κενές θέσεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο και στα ΚΥ, ξεκινώντας άμεσα με ακτινολόγους. «Εύκολα πήραν αποφάσεις να στέλνονται οι αξονικές τομογραφίες σε ιδιωτικά εργαστήρια, αλλά δύσκολα, δύσκολα σε εισαγωγικά γιατί δε θέλουν, λύνουν τα προβλήματα για τις ανάγκες των ασθενών μας», κατέληξε ο κ. Γάζος.

Δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος του προσωπικού του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή κ. Μπαλάσκα, η οποία τόνισε ότι ποτέ καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, γι’ αυτό υπήρξε αντίδραση από την πλευρά τους. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, τόνισε, δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα πρόσχημα πρώτον για να υπάρξει ένας κοινωνικός έλεγχος και δεύτερον για να προωθηθεί η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. «Γι’ αυτό που κατηγορηθήκαμε βλέπουμε ότι τώρα επιβεβαιώνεται, με το νοσοκομείο Καρδίτσας να είναι υποστελεχωμένο, με το προσωπικό να δουλεύει υπερωριακά και πέρα από τις δυνάμεις του, ενώ εκδιώχθηκε πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό μέσα σε ένα διάστημα μεγάλης ανάγκης», είπε μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος