Καρδίτσα: Οι εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή»

Καρδίτσα: Οι εκδηλώσεις του 43ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή»Με μεγάλη συμμετοχή νέων της περιοχής, αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκαν τo Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Καρδίτσα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο γνώριμο χώρο του παλαιού 1ου λυκείου. Τον έναν αιώνα από τη Μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση τίμησε φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με σύνθημα: «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο “το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”», εμπνευσμένο από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. “Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ μπήκαν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, που αποδεικνύουν διαχρονικά ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεατρικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης μια παραγωγή της ΚΝΕ.

Στη συνέχεια υπήρχε Ροκ Συναυλία με τους «Minorface».
Ακολούθησε χαιρετισμός από το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ, όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα του αγώνα από τη νέα γενιά, μπροστά στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά με τεράστια προβλήματα για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.
Κορυφαία πολιτική στιγμή του Φεστιβάλ ήταν η πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
«Φιλοδοξία μας είναι το μήνυμα του Φεστιβάλ να φτάσει σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εργατική- λαϊκή γειτονιά, σε κάθε χώρο της εκπαίδευσης σε κάθε χωριό, σε όλους όσους ζουν σήμερα την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική και αντικειμενικά έχουν συμφέρον από την ανατροπή του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, που γεννάει βάσανα για το λαό και πλούτη για το μεγάλο κεφάλαιο. Εδώ οι νέοι συναντιούνται με το ΚΚΕ και τις θέσεις του, γνωρίζοντας τες από πρώτο χέρι και όχι από όσα λένε όσοι τις πολεμάνε. Αυτοί που προσπαθούν να πείσουν πως τίποτα δεν αλλάζει, πως πρέπει να σκύψει ο λαός το κεφάλι και να υποταχθεί, να βάλει πλάτη για να ξελασπώσει το σάπιο αυτό σύστημα το οποίο εν έτει 2017 το μόνο που έχει να προσφέρει στον νέο άνθρωπο είναι η ζούγκλα του ανταγωνισμού στην αγοράΚαρδίτσα: Οι εκδηλώσεις του 43ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή» εργασίας, η ανεργία και η απόγνωση.
Η πρόταση του ΚΚΕ λαμβάνει υπόψιν της την τεράστια ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγικότητας της ανθρώπινης εργασίας και το πως όλα αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ηια την ικανοποίηση των σύγχρονων λαικών αναγκών. Το νέο σύστημα που οραματίζεται το ΚΚΕ το οποίο θα αντικαταστήσει το παλιό, σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα τοποθετώντας στην θέση της άναρχης ανάπτυξης με βάση το ατομικό κέρδος την σχεδιασμένη ανάπτυξη με κριτήριο την λαική ευημερία, κοινωνικοποιώντας τα συσσωρευμένα μέσα παραγωγής και με κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.
Η μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση, τα 100 χρόνια της οποίας τιμάμε φέτος, έδειξε τον δρόμο και τα διδάγματά της παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Το γνωρίζουν αυτό όλα τα αστικά επιτελεία γιαυτό και χτυπούν συγκαλυμμένα αλλά και απροκάλυπτα τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε και τα επιτεύγματα του προσπαθώντας να τον εξισώσουν στην συνείδηση των απλών ανθρώπων με τον φασισμό ναζισμό. (όπως στην πρόσφατη αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία). Η επιστράτευση του αντικομμουνιστικού οχετού, η παραχάραξη της ιστορίας, η διαρκής προβολή της θεωρίας των δύο άκρων δείχνει την αγωνία τους για την πραγματική ταξική διαχωριστική γραμμή.
Μας κατηγορούν ότι στο όνομα του σοσιαλισμού δεν αντιδρούμε τάχα στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, γιατί δήθεν δεν έχουμε θέσεις για το σήμερα.
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά ότι είμαστε το Κόμμα που έκανε και κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση, μέσα απ’ την ανασύνταξη του κινήματος και το κτίσιμο μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας σε γραμμή ρήξης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για: Αυξήσεις σε μισθούς, κοινωνικές παροχές και συντάξεις. Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων κ.ά.
Οι αντικειμενικές δυνατότητες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων υπάρχουν.
Η Ελλάδα είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, φυσικό αέριο και πετρέλαιο, πολλά βασικά και πολύτιμα μέταλλα. Έχει μεγάλες δυνατότητες για την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας, σημαντική τηλεπικοινωνιακή υποδομή, μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη των μεταφορών, πολλά πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.
Πλούτος λοιπόν υπάρχει! Αναγκαία προϋπόθεση για να τον καρπωθούν οι εργαζόμενοι είναι να περάσει η εξουσία στην εργατική τάξη, ώστε να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μέσα παραγωγής και η γη.
Καρδίτσα: Οι εκδηλώσεις του 43ου  Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή»Δίπλα στον κοινωνικοποιημένο τομέα θα αναπτυχθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί στους οποίους θα μπουν όλοι οι αγρότες που έχουν μικρή ιδιοκτησία γης.
Η εργατική εξουσία με το δικό της κράτος, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο θα μπορέσει να αξιοποιήσει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να πετύχει την πλήρη αξιοποίηση και κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, καταργώντας τη βάση που γεννάει το καπιταλιστικό κέρδος και την εκμετάλλευση.
Σ’ αυτό το δρόμο ανάπτυξης μπορεί να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι υπηρεσίες δημόσιες και δωρεάν υγείας, πρόνοιας, παιδείας, ασφάλισης».
Στη συνέχεια ακολούθησε Λαϊκό γλέντι με τους: Κατερίνα Κουκουζέλη, Γιώργο Τσιώκο, Δημήτρη Ανυφαντή, Ηρακλή Σταυρακούδη.
Να τονιστεί ότι στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε παιδότοπος με πλούσιο και δημιουργικό πρόγραμμα που ενθουσίασε γονείς και παιδιά, όπως επίσης ξεχωριστό πρόγραμμα υπήρξε για τα μεγαλύτερα παιδιά.
Επίσης στο χώρο το Φεστιβάλ λειτούργησε Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με όλες τις νέες εκδόσεις, Έκθεση με θέμα: «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό» και Ταβέρνα – Μπάρ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος