Καρδίτσα: Εκδήλωση για την υποδοχή της “χρυσής” Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Εκδήλωση υποδοχής οργανώνει ο δήμος Καρδίτσας, αύριο, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία για να υποδεχθεί την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία θριάμβευσε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, λαμβάνοντας δύο χρυσά μετάλλια στο βάδην. Παράλληλα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας, ο δήμαρχος κ. Τσιάκος ζήτησε από το Σώμα να αποφασίσει και να προτείνει στον ΔΟΠΑΚ, να ονομαστεί το ΔΑΚ σε “Δημοτικό Στάδιο Αντιγόνη Ντρισμπιώτη”.
Παράλληλα εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα στο οποίο αναφέρονται:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, για τον μεγάλο άθλο της Καρδιτσιώτισσας αθλήτριας του βάδην. Η αθλήτρια το τελευταίο χρονικό διάστημα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, στα 35 και στα 20 χιλιόμετρα βάδην, κατέκτησε την 4η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενώ πήρε και την 8η θέση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αποτελεί πρότυπο αθλήτριας, καθώς απόδειξε ότι με τη θέληση και σκληρή δουλειά, κατακτώνται οι κορυφές. Παρά τις δυσκολίες οι οποίες σε μικρή σχετικά ηλικία, αλλά και παρά τις μεγάλες, ως τότε, διακρίσεις, την οδήγησαν στην εγκατάλειψη λίγο μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών της σπουδών, βρήκε το σθένος και με τη στήριξη της οικογένειάς της και των ανθρώπων της και επανήλθε ακόμη πιο αποφασισμένη και πρωταγωνιστικά. Δυσκολίες οι οποίες είχαν να κάνουν με την ίδια την επιβίωση, τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της, για λόγους καθαρά βιοποριστικούς, μιας και η πολιτεία ήταν παντελώς απούσα, αφού το άθλημά της δεν ήταν προσοδοφόρο για τους χορηγούς.

Πλέον «όλοι θα βλέπουν βάδην»

Η Αντιγόνη μετράει δεκάδες συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της χώρας μας και ισάριθμες διακρίσεις. ‘Ήδη από το 2002 μέχρι και σήμερα 27 φορές έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις ενώ από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 20 χλμ. ενώ το 2020 έκανε και καλύτερο χρόνο στον κόσμο στα 3.000 μ.
Έχει δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016- Ρίο, 2021 – Τόκυο) με την καλύτερη επίδοσή της να είναι η 8η θέση σε αυτούς. Τον τελευταίο μόνο χρόνο έχει καταφέρει τα εξής: 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Βάδην, 8η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, 2η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων στο Ομάν, 1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο (35χλμ), 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο (20χλμ). Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα ολοκλήρωσε και τις Ακαδημαϊκές της υποχρεώσεις στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Οργάνωση / Διαχείριση του αθλητισμού για άτομα με αναπηρίες», του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου καθώς και άλλες παράλληλες Ακαδημαϊκές δραστηριότητες.
Σε ένδειξη ελάχιστης τιμής και σεβασμού προς αυτή τη μεγάλη αθλήτρια, το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα, σύσσωμο να υποδεχθεί σε μια σεμνή τελετή, την διπλά χρυσή πρωταθλήτρια του βάδην. Η υποδοχή της κατόπιν συνεννόησης και με την ίδια θα γίνει στις 11 το πρωί του Σαββάτου 27 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Καλούμε τους συμπολίτες να πάρουν μέρος στην εκδήλωση υποδοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος