Καρδίτσα: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή η Thessaly Expo 2022 από τον Υπουργό Οικονομικών

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα η Πολυκλαδική Έκθεση Καρδίτσας, Thessaly Expo 2022, η οποία διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καρδίτσας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Καρδίτσας, τη χορηγία της Συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας και με την εμπειρία της ΔΕΘ-HELEXPO. Γίνεται στο χώρο των καπναποθηκών Καρδίτσας, συμμετέχουν περίπου 100 εκθέτες από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις. Οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στα γραφείου του ΕΒΕΚ Καρδίτσας
Ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Ζυγογιάννης τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του θεσμού και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά από τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν με την πανδημία και τον «Ιανό» και με την έμπρακτη στήριξη όλων των συμμετεχόντων η συγκεκριμένη έκθεση θα είναι επιτυχημένη.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια διαφορετική επιχειρηματική έκθεση η οποία γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ Helexpo, πολυκλαδική, με πολλές εκδηλώσεις. Παράλληλα μίλησε για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με πόρους και προγράμματα που αξιοποιεί.
Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος έκανε λόγο για το μεγαλύτερο οικονομικό γεγονός στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα μίλησε για την προσπάθεια του δήμου Καρδίτσας να στηρίξει την εξωστρέφεια μέσα από έργα, εκδηλώσεις και δράσεις, σε μια δύσκολη εποχή για την επιχειρηματικότητα,
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Ποζρικίδης έκανε λόγο για ένα υπερτοπικό, πολυκλαδικό γεγονός που θα περιλαμβάνει και εκπαίδευση, πολιτισμό, διασκέδαση, ψυχαγωγία. Αναφέρθηκε στην κρίση της πανδημίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε κρίση φέρνει και ευκαιρία και τώρα που η αγορά άνοιξε είναι η ευκαιρία για την Καρδίτσα μέσω της έκθεσης. Θα αναπτυχθεί σε μια έκταση 3.600 τ.μ. στεγασμένου χώρου και 500 τ.μ. υπαίθριου χώρου με 100 επιχειρήσεις, με δυο ημερίδες, το Σάββατο για τα δυο χρόνια μετά τον Ιανό, και την Κυριακή για την αυθεντικότητα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες συναυλίες με τον Κώστα Μακεδόνα και την Παυλίνα Βουλγαράκη.
Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας κ. Μπούκης επεσήμανε ότι ήταν ο μόνος τραπεζικός φορέας που στήριξε, και στα δύσκολα χρόνια, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Στην έκθεση θα υπάρχουν εκθέτες με :Τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα και εξοπλισμός, τουρισμός-αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμός, εκπαίδευση, ένδυση και αξεσουάρ, καλλυντικά και υπηρεσίες – φορείς. Την εκδήλωση των εγκαινίων θα πλαισιώσει μουσικά η φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπτερα θα έχουν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το υπουργείο οικονομικών, στο οποίο στελέχη του θα μπορούν να ενημερώνουν τους πληγέντες του “Ιανού” για την πορεία των αιτημάτων που κατέθεσαν για αποζημιώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος