Πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Ιατρείου της Τοπικής Κοινότητας Ελληνοπύργου του Δήμου Μουζακίου. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο διώροφου παραδοσιακού Αρχοντικού ιδιοκτησίας του Δικηγόρου Θεσσαλονίκης κ. Αλκιβιάδη Παναγόπουλου, ο οποίος το δώρισε για κοινωφελής σκοπούς, όπως η στέγαση του Ιατρείου, αλλά και η μελλοντική δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης.
Το νέο Ιατρείο – πρότυπο για όλη την Ελλάδα, δημιουργήθηκε με δαπάνες του Πρόεδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνοπύργου «Ο Άγιος Αθανάσιος», πρώην Βουλευτή κ. Παύλου Σιούφα, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργου Κορώνη και του Δήμου Μουζακίου σε ότι αφορά την καθοδήγηση και επίβλεψη των εργασιών, σε συνεργασία με ντόπιους εθελοντές.


Ο Δήμαρχος απέδωσε επίσης τα εύσημα, τόσο στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ελληνοπύργου κ. Γ. Κορώνη, όσο και στους πολίτες εθελοντές για τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα το έργο και να αποδοθεί το νέο Ιατρείο γρήγορα προς χρήση στους Ελληνοπυργιώτες.
Εξάλλου, όπως τόνισε ο κ. Στάθης, η Δημοτική αρχή, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δυναμικός αρωγός στην όλη προσπάθεια και πρόσφερε τη βοήθειά της. «Τέτοιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες, – υπογράμμισε –, είναι πολύ σπάνιες και όταν εμφανίζονται, αν μη τι άλλο, η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να τις στηρίζει μέχρι να επιτευχθεί το προσδοκώμενο, από όλους, αποτέλεσμα».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος