Καρδίτσα: Δυσκολίες στη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ

Προσπάθειες γίνονται για να λειτουργήσει ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα μέσα στον Οκτώβριο, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι η λειτουργία του να ξεκινήσει από 1/1 του νέου έτους, σύμφωνα και με τα όσα είπε στην πρωινή ζώνη του δικτύου Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Γιώργος Καπράνας και με βάση την ενημέρωση που έχει από τον ΟΑΕΔ. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες στο σταθμό έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο δεν έχει γίνει η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, το οποίο σε πρώτη φάση αναμένεται να προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας. Ωστόσο μόνιμο προσωπικό ζητά η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας. Σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: “ Με παλαιότερό μας έγγραφο ήδη από το Μάιο του 2017 είχαμε εκθειάσει την Διοίκηση του Οργανισμού για την πορεία προς την τελική αποπεράτωση και την ετοιμότητα για λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Καρδίτσας. Τότε είχαμε αναφέρει ότι αποτελούσε και αποτελεί δομικά, ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη της Καρδίτσας.

O Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα έρχεται να καλύψει δεδομένες   ανάγκες της κοινωνικής ζωής της πόλης. Ήταν μια αναγκαιότητα που πλέον σιγά σιγά υλοποιείται.   
Δυστυχώς όμως από ότι φαίνεται η λειτουργία του για την φετινή σεζόν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Θέλουμε η όλη διαδικασία να προχωρήσει, αλλά η βασική προϋπόθεση για την λειτουργία του Σταθμού, το ανθρώπινο δυναμικό, δεν έχει ακόμη βρεθεί. Δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη η ανάλογη προκύρηξη στελέχωσης της δομής.
Οι συγκεκριμένες δομές αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της κοινωνίας,  η ωφελιμότητά τους είναι αποδεδειγμένη και λειτουργεί σωρευτικά  στο επίπεδο διαβίωσης του παιδιού και της οικογένειας. Το έργο τους κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά στις σημερινές εποχές που η οικογένεια έχει επωμιστεί δυσανάλογα βάρη. Η λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών απαιτεί κανόνες λειτουργίας σταθερούς, εργασιακή γαλήνη, ένα απόλυτο περιβάλλον που δεν θα διαταράσσει την απρόσκοπτη λειτουργία του και θα επηρεάζει έμμεσα τους σκοπούς της λειτουργίας του. Γιαυτό  διεκδικούμε και απαιτούμε προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό για τον Βρεφονηπιακό σταθμό της Καρδίτσας διεκδικούμε μια δομή που θα λειτουργεί αποδίδοντας το βέλτιστο, όχι μια δομή που θα λειτουργεί περιοδικά με  συμβασιούχους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ