Καρδίτσα: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από τους εκπαιδευτικούς

Σε υψηλά ποσοστά κινήθηκε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του νομού Καρδίτσας στη σημερινή απεργία, ενώ δυναμική ήταν η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και η πορεία που ακολούθησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φορείς και σωματεία, μεταξύ άλλων, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το εργατικό Κέντρο, συνταξιούχοι, εμποροϋπάλληλοι, σύλλογοι γυναικών, αγρότες, νοσοκομειακοί γιατροί, υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή, αλλά και μαθητές.

Καρδίτσα: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από τους εκπαιδευτικούςΟ πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βάιος Κουτής μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “οι εκπαιδευτικοί καθημερινά σχεδιάζουν, αποτιμούν και αναπροσαρμόζουν το μάθημά τους. Καθημερινά εξετάζουν κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους με πενιχρά μέσα και χωρίς καμία επιμόρφωση. Βιώνουν κοινά άγχη και αγωνίες για την πρόοδο των παιδιών, για τις δυσκολίες που συναντάνε σε μια σειρά από διδακτικά αντικείμενα. Για τις ανισότητες που οξύνονται χρόνο με το χρόνο. Σε τίποτα από όλα τα παραπάνω δε συμβάλλουν οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας. Γι’ αυτό δίνουμε έναν δυναμικό αγώνα. Ενάντια στο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν. Το σχολείο του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας, της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας”.Καρδίτσα: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από τους εκπαιδευτικούςΕκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ μίλησε η κ. Διονυσία Ματιάτου, η οποία έκανε λόγο για πρωτοφανείς απειλές και κυρώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, στάθηκε και στην έφεση που ασκήθηκε, ενώ μιλώντας για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και την αυτοαξιολόγηση, είπε χαρακτηριστικά: “Η “ψευτοαξιολόγησή τους” αφορά την κατηγοριοποίηση των σχολείων. Αφορά το ποίος θα πληρώσει τους λογαριασμούς του σχολείου, ποιος θα μπορεί να βρει χορηγούς. Αφορά το φάκελο που θα ακολουθεί τους μαθητές σε όλη τη διαδρομή στην εκπαίδευση, φέροντας πληροφορίες για τις μαθησιακές τους επιδόσεις, αλλά και τη συμπεριφορά τους. Αφορά τις εξετάσεις στην 6η Δημοτικού και στην Γ’Γυμνασίου, και στα νέα εμπόδια που μπαίνουν στα παιδιά, ιδίως αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Οδηγεί στη δημιουργία σχολείων με όρους επιχείρησης, οδηγεί σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων“.

Καρδίτσα: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από τους εκπαιδευτικούςΕκ μέρους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μίλησε η κ. Μαρία Γιαννοπούλου, η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα όσα βιώνουν οι αναπληρωτές, με δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς να μπορείς να ριζώσεις κάπου, τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία και στην ειδική αγωγή, και τμήματα με 28 παιδιά.

Καρδίτσα: Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία από τους εκπαιδευτικούς

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Αποστόλης Ταξιάρχης.
Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους με τους εκπαιδευτικούς να δηλώνουν αγωνιστική ετοιμότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος