Καρδίτσα: Δράσεις το επόμενο διάστημα από τον Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα

Στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, μετά από κάλεσμα του «Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα» αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση δομών Α.Π.Ε. στην ευρύτερη περιοχή. Οι φορείς αποφάσισαν να λάβουν μια σειρά από νέες πρωτοβουλίες, με στόχο, όπως είπαν “τη διάσωση του φυσικού πλούτου της περιοχής και ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας Ενέργειας στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως τα τελευταία χρόνια συστηματικά επιδιώκεται από τις κυβερνήσεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.”

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
Η διοργάνωση εκδήλωσης- ενημέρωσης των εργαζομένων της περιοχής, την Τετάρτη 15/06 στην Κεντρική Πλατεία τις 19:30, με αφορμή την εκδίκαση την ίδια ημέρα της προσφυγής, από το ΣτΕ, που κατέθεσαν εκπρόσωποι των εταιρειών που επιδιώκουν την εγκατάσταση Α/Γ στις οροσειρές των Αγράφων, ενάντια στην ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων των έργων «Γραμμένη- Τούρλα- Καρνόπι» και «Μίχος- Βοϊδολίβαδο- Απέλινα» αλλά και τη συζήτηση, για δεύτερη φορά, από την επιτροπή αναφορών της Ε.Ε. της αναφοράς την οποία κατέθεσαν οι φορείς που συμμετέχουν στο «Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα».
Η διοργάνωση, για δεύτερη χρονιά, μουσικής διαμαρτυρίας- συναυλίας από τοπικούς καλλιτέχνες αλλά και άλλους στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα η οποία το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει το επίκεντρο της επίθεσης του κεφαλαίου για τη χωροθέτηση Α/Γ. Τόσο η ακριβής ημερομηνία όσο και το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και θα καθοριστεί από τις εξελίξεις στην περιοχή καθώς και από τη διαθεσιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ προτάθηκε και από τα μέλη του Φ.Σ. Κτηνιατρικής η διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας με θέμα το Περιβάλλον.
Οι φορείς που συμμετείχαν θα θέσουν τα παραπάνω ζητήματα στα Διοικητικά τους Συμβούλια ή/και στις Γενικές τους Συνελεύσεις και καλούνται και όλοι οι υπόλοιποι φορείς να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής στις παραπάνω πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μαζικοποίησή τους.
Τέλος οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στο «Συντονιστικό Αγώνα για τα Άγραφα» καλούν τα μέλη τους να βρίσκονται σε επιφυλακή όλο το επόμενο διάστημα για τυχόν εξελίξεις προκύψουν στο ζήτημα των έργων εγκατάστασης Α/Γ στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος