Καρδίτσα: Διακήρυξη αρχών του Κινήματος Άνεμος Αλλαγής για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Με τη συμμετοχή πλήθους συνεργατών, παρουσία του π. Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Δ.Δ. Νεοχωρίου του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, το Κίνημα Άνεμος Αλλαγής για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με επικεφαλής το Θεόδωρο Ι. Μπίτσιο, προέβη στη διακήρυξη των αρχών και των θέσεων σύμφωνα με τις οποίες θα λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβριου του 2023. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο κ. Ελευθέριος Ζαγορίτης, ο κ. Σπυρίδων Ταλιαδούρος και ο Ε.Α. Στρατηγός Ιωάννης Ραχωβίτσας.
Συγκεκριμένα ο κ. Μπίτσιος προέβη στην εξής δήλωση :
Με σκοπό την ανατροπή του αυτοδιοικητικού κατεστημένου και των δομών που το στηρίζουν τα τελευταία 25 χρόνια το Κίνημα Άνεμος Αλλαγής για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ,έχει στόχο να θέσει το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα σε νέα τροχιά .Με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον στελεχωμένοι από ένα ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, απαλλαγμένοι από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος , με λογισμό και όραμα θα θέσουμε τις προτάσεις μας ενώπιων των συνδημοτών μας.
Η Δημοτική Κίνηση «Άνεμος Αλλαγής για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα» δημιουργήθηκε, μέσα από την ανάγκη να εκφραστούν οι ενεργές δυνάμεις πολιτών του Δήμου που επιδιώκουν την ανατροπή της υστέρησης στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή μας, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δυναμική ανασυγκρότηση και πραγματική ανάπτυξη του τόπου μας.
ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ το νέο και καινοτόμο με την εμπειρία έχοντας στόχο να πετύχουμε την ισόρροπη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, μέσα από την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών (καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, χώρων αθλητισμού, πρασίνου και αναψυχής παιδιών και ενηλίκων).
ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ στη ριζική αναμόρφωση της δομής και οργάνωσης του Δήμου, προκειμένου να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους Δημότες μας (ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας, πλήρη μηχανογράφηση, προμηθευτική και λογιστική διαφάνεια, θέσπιση σύγχρονων διαδικασιών, διασφάλιση της νομιμότητας και της ισονομίας των δημοτών, αναβάθμιση υποδομών του Δήμου μας).
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στη συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων που θέλουν να προσφέρουν για το κοινό καλό του Δήμου μας και επιζητούμε τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, στηρίζοντας τις συλλογικές δράσεις, το πνεύμα εθελοντισμού και τη δημόσια λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ στην προετοιμασία μελετών για την ωρίμανση έργων, ώστε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για να καλύψουμε το κενό υποδομών στην περιοχή μας. Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες εξοικονόμησης πόρων και εύρεσης νέων πόρων (διαγωνιστικές διαδικασίες ανάθεσης έργων, ανακύκλωση και μείωση διακίνησης απορριμμάτων, αντικατάσταση λαμπτήρων με ενεργειακής εξοικονόμησης και αξιοποίηση δημοτικών χώρων για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).
ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ την εξωστρέφεια του Δήμου μας μέσα από την προβολή της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της (πρωτογενής τομέας, τουρισμός και παραθερισμός, γεωγραφική θέση και οδικές αρτηρίες) για την ενεργή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας, με σεβασμό στο περιβάλλον. Στηρίζουμε την κοινωνική οικονομία και αλληλεγγύη.
ΕΠΙΛΟΓΗ μας είναι ένας Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ανοικτός και φιλόξενος για όλους !Ένας Δήμος που δίνει ευκαιρίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες και τους Δημότες του , χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και περιορισμούς.
Ξεπερνάμε τις διαχωριστικές γραμμές του χθες. Προχωράμε μπροστά με ένα κοινό όραμα για μια καλύτερη Δημοτική Αρχή.
Προτεραιότητα μας είναι να διαμορφώσουμε ανθρώπινες συνθήκες για όλους τους Δημότες, με έμφαση στη νέα γενιά, τους νέους γονείς και όλους όσοι θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στην περιοχή μας.
Το μέλλον μας ανήκει! Είναι ευθύνη μας να το οραματιστούμε μέσα από την ανανέωση και την επιλογή των ανθρώπων που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, την ανιδιοτέλεια και πρωτίστως την επιθυμία και τη διάθεση να προσφέρουν και να τα καταφέρουν
“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος