Καρδίτσα: Χριστουγεννιάτικος διάκοσμος για ανάκαμψη της ψυχολογίας και τόνωση της αγοράς

Κοινή συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα στο δημαρχείο Καρδίτσας από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο, την πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κ. Σταυρούλα Νιάκα και το μέλος κ. Αντωνίου, εκπροσώπους του Επιμελητηρίου κ. Παπαδόπουλο και Στεργιούλη για τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τις λιτές εκδηλώσεις που θα γίνουν υπό τη σκιά της πανδημίας.
Το πάρκο Δεινόσαυρων, το οποίο θα φιλοξενούνταν στην Καρδίτσα τελικά λόγω των αυξημένων κρουσμάτων ακυρώθηκε. “Στόχος ήταν να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και να στηριχθεί όσο γίνεται ο εμπορικός, ο επιχειρηματικός κλάδος καθώς και ο κλάδος της εστίασης. Η κατακόρυφη όμως άνοδος των κρουσμάτων μας οδήγησε στην απόφαση να ματαιώσουμε την έλευση του πάρκου δεινοσαύρων. Δεν μπορούμε τη στιγμή που τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, που οι κλίνες ΜΕΘ είναι δυσεύρετες, εμείς να δημιουργήσουμε συνθήκες συνωστισμού με πολλούς επισκέπτες. Τέτοιες συνθήκες είναι δεδομένο ότι συμβάλλουν στην περαιτέρω διάδοση του ιού”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάκος, τονίζοντας ότι έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση αποφασίστηκε να δοθεί βάρος στον στολισμό τόσο της πόλης όσο και των χωριών. “Ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος θα είναι ακόμη πιο ωραίος από τις προηγούμενες δύο χρονιές. Νέα στοιχεία καθώς και νέα φωτιστικές συνθέσεις τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης.
Θα ήθελα να ζητήσω από τους συμπολίτες μας να προστατεύουν την προσπάθεια που κάνουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε δώσουμε λίγη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, να τονώσουμε όσο γίνεται την αγορά της Καρδίτσας, να δώσουμε περισσότερο χρώμα στο γκρίζο των ημερών
“.
Τα σπιτάκια του “Μαγεμένου Δάσους” θα βρίσκονται και φέτος στολισμένα στο πάρκο του Παυσίλυπου, χωρίς να μπορεί να μπει κάποιος μέσα. Παράλληλα σε συνεργασία με το τοπικό ποράρτημα του Συλλόγων Μουσικών θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες μικρές συναυλίες. Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, το οποίο ήταν προσφορά συμπολίτη και ήδη έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα.
Στο σημείο αυτό ο κ. Τσιάκος απάντησε και στην κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή για το έργο της κεντρικής πλατείας. “Υπάρχουν κάποιοι που μοιάζει να μην καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που έχουν αυτά τα έργα. Έτσι από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους χωρίς να έχουν καμία γνώση των πραγμάτων ασκούν κακόπιστη κριτική πιστεύοντας ότι έτσι μας φθείρουν. Σε αυτούς τους λίγους δεν έχω να πω τίποτα. Στους συμπολίτες μου όμως που καλοπροαίρετα ρωτούν έχω να πω τα εξής: Η πανδημία και η ακρίβεια στην αγορά έχει δημιουργήσει δύσκολες συνθήκες και για τους εργολάβους. Οι καθυστερήσεις δεν είναι για κανέναν ευχάριστες ωστόσο είναι υπαρκτές. Το εν λόγω έργο προς το παρόν βρίσκεται μέσα στις συμβατικές του προθεσμίες. Η δημοτική αρχή εδώ και λίγες εβδομάδες διαπίστωσε ότι δεν θα μπορούσε να τελειώσει το έργο πριν από τις γιορτές. Έτσι ζήτησε να μην ξεκινήσει εργασίες ο εργολάβος στο κεντρικό τμήμα της πλατείας ώστε σε αυτό το χώρο να στηθεί η φάτνη και τα άλλα στοιχεία του στολισμού. Θεωρώ ότι η επιλογή μας ήταν αναγκαία“.

Σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης Χριστουγεννιάτικης Βιτρίνας, με τους δυο πρώτους να λαμβάνουν ως έπαθλο 2 διανυκτερεύσεις στην Λ. Πλαστήρα. “Προσπαθούμε να δούμε φως πριν τα Χριστούγεννα” είπε η κ. Νιάκα η οποία αναφέρθηκε και στην ακύρωση της “λευκής νύχτας” λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ότι ευχή είναι ο στολισμός της πόλης σε συνδυασμό με το στολισμό των καταστημάτων να αλλάξουν την ψυχολογία των Καρδιτσιωτών. Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα κινηθεί και η τοπική αγορά, η οποία όπως είπε, διαθέτει τα πάντα.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη οικονομική συνεισφορά στον στολισμό με στόχο πάντα την ανάκαμψη της ψυχολογίας του κόσμου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τσιάκος ευχαρίστησε και τους ιδιώτες που στηρίζουν με χορηγίες τον στολισμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος