Στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο δικάζονται στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Μαΐου οι πέντε συλληφθέντες, σε περιοχή της Καρδίτσας, για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν ταυτότητες, σταυρωμένα ψηφοδέλτια συγκεκριμένου υποψηφίου και πάνω από 6.000 ευρώ.
Οι πέντε συλληφθέντες κρατούνται, ώστε να απολογηθούν αύριο με την διαδικασία του Αυτοφώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει δίωξη κατά του υποψηφίου, του οποίου τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και οι κάρτες, βρέθηκαν στην κατοχή τους. Μεταξύ τους είναι και μέλη της κοινότητας των Ρομά.
Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.
Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος